Flank steak-hovězí steak pro každého - Bonfood slevová akce 500 korun

Nevíte jak jednoduše připravit hovězí steak? Zkuste to s námi. Ať děláte cokoliv, je výsledek vždy tvrdý, suchý a nepoživatelný biftek? Problém je v mase, naprostá většina hovězího masa v Čechách se prodává jako nezralá, pár dní po porážce. Z toho kvalitní steak nevykouzlíte, ani kdybyste se rozkrájeli.

 

Základ je výběr vhodného masa. Ideální maso je z kusu starého okolo 30 měsíců, protučnělé, tuk masu dodává chuť a křehkost. Množství tuku je dáno plemenem, výživou a pohlavím. Kastrací býků dochází k hormonálním změnám a k ukládání většího množství tuku. Je ale vhodné, aby kastrovaný skot měl hodně pohybu a přijímal jen objemové krmivo, tedy byl jen na pastvě. Potom dochází k ukládání tuku ve svalu, nikoliv do podkoží.
Další základní požadavek je zrání masa. Sebekvalitnější maso bude na steaky nepoužitelné, pokud nebude zrát v řádu týdnů.
Tyto požadavky si zákazník velmi obtížně může v praxi u masa ověřit, proto nejlepší cesta je mít spolehlivého dodavatele.
Nabízíme Vám flank steak, tedy hovězí pupek, zmražený. Doba zrání před zmražením byla 5 měsíců ve vakuu. Maso je nařezané už na jednotlivé steaky, přibližně okolo 200 g .

S touto kvalitou, a dodržením následujících pár doporučení, to zvládne každý.
Příprava:

Flank steak vyndejte z vakuového sáčku, zabalte do fresh folie a nechte přes noc rozmrazit v ledničce. Nebo alespoň propíchněte vakuový sáček. Vakuum sice poskytuje masu ochranu před vymražením, ale při rozmrazování by podtlak vytahoval z masa zbytečně šťávu.

Flank steak před přípravou vyndejte z ledničky a nechte temperovat v pokojové teplotě alespoň 30 minut. Před přípravou osušte a osolte a okořeňte. Nepoužívejte žádné marinády, budou se Vám při přípravě připalovat.
Dobře rozpalte na polovičním plameni suchou  pánev, když na ní vylijete lžičku vody, voda se musí chovat jako rtuť, vytvořit kuličky. Pokud jen prská, pánev je málo rozpálená.
Potom nalijte trochu oleje a chvilku počkejte, až se z oleje začne kouřit, stačí opravdu trocha kouře, ne abyste olej vesele přepalovali. 
Vložte asi 200 g flank steak. Z každé strany asi 5 minut.
Pokud je pánev správně rozpálená, steak se nepřipeče k pánvi a jde s ním volně pohybovat.
Pokud se Vám přichytne k pánvi, je málo rozpálená.
Výsledek je vynikající, šťavnatý steak s nádhernou barvou.

Opravdu je to tak jednoduché, celý problém je ve výběru masa.

Do 15 května, nebo do vyprodání zásob Vám poskytneme slevu 500 korun na objednávky s hodnotou vyšší, než 2000 korun a dopravu zdarma po celé ČR. Při nákupu vložte kupon m1-1404-00001TE

Příjde vám tento článek zajímavý? Pošlete ho dál!
Diskuze ke článku
Přidat komentář

Přidat komentář

Reklama

Reklama