Genetické inženýrství

Potraviny, které byly vyprodukovány cestou genového inženýrství (GI), jsou naprosto neprozkoumanou oblastí.

Odborníci tvrdí, že uplatňování genetického inženýrství v produkci potravin (měnění jejich genetické informace za účelem zlepšení některé z jejich vlastností) je jen nepřesnou vědeckou disciplínou s nepředvídatelnými výsledky.

Předpokládá se, že GI může vyvolávat alergie astmatického typu nebo kožní problémy. Můžete si tak třeba spokojeně pojídat svůj oblíbený jahodový pohár se šlehačkou v domnění, že vám nehrozí alergie na rybí bílkovinu, ale nenapadne vás pochopitelně, že kvůli zvýšení odolnosti vůči mrazu byly jahody geneticky upraveny - s využitím genů platýze ze Severního moře. Dokud se o potravinách, které byly změněny genetickým inženýrstvím, nedozvíme více, měli bychom je ze svého jídelníčku vypustit.



zdroj: Jane Alexander - Detoxikační program

Příjde vám tento článek zajímavý? Pošlete ho dál!
Diskuze ke článku
Přidat komentář

Komentáře (2)

  • Obrázek uživatele Aneta
    Aneta (anonym)

    Chci být Genetická inženýraka

    Říj 25, 2006
  • Obrázek uživatele doubravka
    doubravka (anonym)

    Anetko, tak to se hodně úč!!!

    Říj 25, 2006

Přidat komentář

Reklama

Reklama