Reklama

Mořské řasy v kuchyni

Řasy jako kelp, dulse, nori a hijiki patří mezi zeleninu s vysokým obsahem bílkovin, vitaminu E a A a jsou obzvláště bohaté na vápník, fosfor, draslík, železo, jód a jiné stopové minerály.

Sti­mulují a posilují pokožku, vlasy i nehty a vyživují endokrinní systém, především štítnou žlázu a nadledvínkové žlázy.

Řasy můžete jíst syrové, když z nich opláchnete sůl, ale v tomto stavu budou nejspíš velmi tuhé. Nejčastěji se přidávají do polévek, opékají k rýži či zelenině nebo se jimi omotává rýže se zeleninou či rybou jako v suši. Suši je japonský pokrm a skládá se z mořské řasy nori, kterou je omotána bílá rýže, do níž je zabalen kousek syrové ryby, případně zeleniny.

Zdroj. Elson M. Haas - jak zůstat zdravý v každém ročním období

Reklama
Reklama

Komentáře

Helmut (Čt, 3. 11. 2011 - 15:11)
Mořské řasy jsou velmi chutné.
Reklama