
Vejce mají silně soustřeďující, jednosměrně zaměřenou energii. Rychle j dokážou vytvořit přeplnění jin a mají tendenci vytvářet aglomerace (nahromadění). Jsou jinovým tonikem ze skupiny tuků (vaječný žloutek).
Vaječný bílek je obtížně stravitelný, energeticky však má nepatrnou výživnou hodnotu. Může příznivě ovlivňovat stagnace potravy. Vaječný žloutek i vaječný bílek shromažďují v těle vlhkost. Mohou způsobit nevolnost a bolesti hlavy.
V tomto případě pomohou energeticky bohaté potraviny proměnlivých fází Dřevo a Oheň. Citróny (například horká citrónová šťáva se zázvorem a medem k detoxikaci), kyselé zelí, miso, zelený čaj, ječmen, kukuřice, zejména když je konzumována i s kukuřičnými „vlasy“ neboť kukuřičné „vlasy“ odvádějí vlhkost. Kukuřičná kaše alespoň týden vždy po ránu a několikrát denně malá porce kysaného zelí nám opět navrátí pocit zdraví.
Zdroj: Manuela Heider de Jahnsen - Čínská medicína prevence a léčení stravou
Komentáře (6)
- odpovědět
Bře 27, 2011- odpovědět
Bře 27, 2011- odpovědět
Bře 30, 2011- odpovědět
Bře 30, 2011- odpovědět
Feb 22, 2013- odpovědět
Dub 11, 2023Přidat komentář