Reklama

Pokrmy, které vás udrží přes zimu v kondici - Bílé zelí s hráškem

V tomto seriálu vám budeme přinášet recepty, které jsou vhodné do chladného zimního období. Dodávají velké množství vitamínů, minerálů a celkově posilují obranyschopnost organismu. Budeme vybírat recepty bez obsahu lepku a mléčných výrobků, jež v zimě přispívají k zahlenění organismu.

Složení:

300g bílého zelí nakrájeného na jemné nudličky

250g brambor nakrájených na kostičky o hraně 1 cm

2 středně velká rajčata (z plechovky) nasekaná nadrobno

Reklama

5 lžic přepuštěného másla

3 bobkové listy

půl lžičky římského kmínu

1 lžička kurkumy

půl lžičky chilli

1 a půl lžičky mletého římského kmínu

1 lžička mletého koriandru

půl lžičky cukru, mořská sůl

150 g zeleného hrášku

Postup:

-          rozehřejme hrnec

-          rozpálíme přepuštěné máslo

-          přidáme bobkový list a celý římský mín a rstujeme 1 min.

-          přidáme zelí a brambory a restujeme 3 min.

-          přidáme chilli, mletý římský kmín a koriandr

-          osolíme

-          vmícháme rajčata

-          vmícháme kurkumu a 15 min. dusíme

-          přidáme hrášek a cukr a ještě 10 min. společně dusíme

Jako přílohu přidáváme rýži, kterou v zimě vaříme vždy s kouskem čerstvého zázvoru, jinak je energeticky příliš studená.

Zdroj: Roswitha Fehrer - Vaření podle pěti lementů v souladu s ročními obdobími, nakladatelství Eminent

Roswitha Fehrer je přední evropská odbornice na čínskou medicínu.

Reklama

Komentáře

Reklama