Reklama

Vaření s klíčky

Klíčky jsou velmi levný způsob, jak získat koncentrované bílkoviny, minerály, vitamíny a enzymy. Naklíčená semena, luštěniny a obiloviny mohou být konzumovány rozličným způsobem. Nejznámější je přidávat klíčky do salátů, ale existují i další možnosti:

  1. Z klíčků je možno vytvořit hummus, který lze použít jako dip či jako náplň do sendviče (nejvhodnější jsou klíčky z cizrny)
  2. Přidání klíčků do dušené zeleniny či indického kari
  3. Lehce rozdrcené mohou být přidány do palačinek či jako náplň palačinek
  4. Klíčky lze použít k přípravě rozličných smaženic
  5. Klíčky mohou být vařeny či servírovány s rýží
  6. Klíčky lze přidávat do jogurtu
  7. Ze sušených klíčků lze vytvořit mouku, která je vhodná k přípravě výživné a přitom lehce stravitelné kaše, vhodné i pro děti.
  8. Obilná tráva, což je naklíčené obilí, se může odšťavovat k přípravě zdravého nápoje. 

Zdroj: Byzantine Flowers

Reklama
Reklama

Komentáře

Reklama