
Mnoha ženám je stále zima, protože jedí především potraviny, které mají na jejich systém ochlazující účinek. Tyto ženy obecně potřebují nesmírně dlouhou dobu na vzrušení své sexuální energie. V létě, když je venku horko, to ještě nějak zvládají, ale v dlouhých a studených zimách, především pokud jejich partner také nemá dost ohně, nejsou schopny "rozpustit led a uvést vodu do varu".
V západním světě se mnoho žen zabývá tím, kolik kalorií zkonzumuje, a jí především nízkokalorické potraviny. Většina těchto potravin obsahuje málo energie a má na naše tělo ochlazující účinek.
O chladu ve vašem těle svědčí tyto symptomy:
- silná citlivost vůči chladu
- studené nohy a ruce
- averze vůči studenému počasí, studeným nápojům nebo studeným koupelím
- obecná pomalost nebo nečinnost
- velká citlivost nebo pesimismus
- množství světlé moči
- bledá pleť
- křeče při menstruaci
- nedostatek sexuální touhy Udělejte si seznam všech potravin, které běžně jíte. Většina z nás si vybírá stále stejné potraviny, takže uvidíte, že jich nebude moc. Pak porovnejte všechny své potraviny s nesledující tabulkou a zjistěte jejich tepelné účinky, abyste viděly, jak tepelně vyvážená je vaše strava.
Studené potraviny:
řasy, hlávkový salát, čekanka, zelný salát, řeřicha, kořen pampelišky, chřest, banány, kiwi, rebarbora, meloun, slunečnicová semena, kachna, kaviár, krab, za studena lisované oleje, sůl, sójová omáčkaOsvěžující potraviny:
zelí, lilek, květák, brokolice, houby, nakládaná zelenina, okurka, ředkvičky, kyselé zelí, celer, rajče, cuketa, azuki, špalda, hrách, žlutá sója, ječmen, nezralé ovoce, jablka, hrušky, ostružiny, borůvky, maliny, rybíz, pomeranče, grapegruity, klikva, višně, citróny, kravské mléko, jogurt, kyselá smetana, kyselé mléko, kešu, králík, vepřové, estragonNeutrální potraviny:
avocado, fazole, hrášek, brambory, kedluben, růžičková kapusta, řepa, droždí, proso, cizrna, čočka, pšenice, mouka, rýže, žito, červená sója, kváskový chléb, černá sója, fazole, ananas, datle, fíky, muškátový meloun, švestky, tvaroh, máslo, vejce, šlehačka, arašídy, lískové oříšky, mandle, sezamová semínka, telecí, kapr, hovězí, med, slad, cukrová třtina, šafrán, lékořiceZahřívací potraviny:
fenykl, jarní cibule, pórek, křen, mrkev, sladké brambory, cibule, laskavec, pohanka, oves, ságo, sladká rýže, meruňka, jahody, mango, papája, třešně, hrozny, tvrdý sýr, hermelín, kozí sýr, kozí mléko, kaštany, kokosové mléko, piniová semínka, vlašské ořechy, úhoř, bažant, pstruh, kuře, srnčí, humr, losos, slávka, garnát, ančovičky, tuňák, kančí, bazalka, kopr, ocet, zázvor, kakao, česnek, oregano, hořčice, rozmarýn, tymián, vanilkaHorké potraviny:
jehněčí, kozí maso, čili, fenykl, muškátový oříšek, hřebíček, pepř, skořiceJestliže máte v těle příliš chladu, nesnažte se proti němu působit jen tím, že budete jíst pouze zahřívající a horké potraviny. Nezapomeňte, že příliš velké množství ohně způsobí vypařování vody.
Zdroj: Maitreyi D. Piontek - Tao a síla ženské sexuality
Komentáře (11)
- odpovědět
Lis 12, 2003- odpovědět
Led 10, 2003- odpovědět
Čer 29, 2001- odpovědět
Bře 04, 2007- odpovědět
Říj 30, 2007- odpovědět
Říj 30, 2007- odpovědět
Bře 05, 2009- odpovědět
Říj 06, 2009- odpovědět
Říj 06, 2009- odpovědět
Pro 02, 2009- odpovědět
Led 08, 2010Přidat komentář