Reklama

Výživová hodnota vajec

Kvalita bílkovin u vejce je nejvyšší ze všech potravin, jediným konkurentem je lidské mateřské mléko.

Vejce jsou také dobrým zdrojem aminokyseliny tryptofanu, selenu, vitamínu B2 a B12 a jsou jedním z mála zdrojů přírodního vitamínu D.

Vejce obsahují cholin, který je důležitý pro dobrou funkci mozku, genovou regulaci a zdravé srdce.

Dále obsahují lutein a zeaxantin, dvě fytochemikálie, které snižují riziko výskytu šedého zákalu a okulární degenerace sítnice.

Zdroj: David Grotto -101 potravin, které vám mohou zachránit život, nakladatelství Levné knihy

Reklama

Reklama

Komentáře

Lukáš Kolinger (Pá, 28. 10. 2011 - 12:10)
Zkuste pro veše zdraví navštívit www.chcete.to mají tam spousty zajímavých produktů pro zdraví a spokojený život :-) Lukyn... :-)
Reklama