Reklama

Zdravé nápoje: Jeera Bassi

Tento tradiční jogurtový nápoj je indická specialita, která zchladí a osvěží za letního horka.

PŘÍSADY (na 185 ml sklenice)

půl čajové lžičky celého kmínu

1 šálek (245 g) domácího jogurtu

3 osminky šálku (175 ml) vody

Reklama

sůl a pepř podle chuti

led (nemusí být)

2 až 3 lístky máty, na ozdobu

Postup:

Kmín opražte nasucho v malém hrnci (bez oleje na středním plameni). Míchejte, dokud nezíská tmavě hnědou barvu (nemělo by to trvat déle než minutu), a ihned ho sundej­te z plamene. Nepřipalte jej. Pokud chcete, dejte si několik semínek kmínu stranou na ozdobu.

V mixéru smíchejte zbývající kmín, jogurt, vodu, sůl a pepř.

Nalijte do sklenice; pokud chcete, přidejte kostky ledu.

Ozdobte lístky máty a zbylými semínky kmínu a podávejte.

Zdroj: Raman Prasad - Vaříme zdravě bez lepku, cukru a mléka, CPRESS

Reklama

Komentáře

Reklama