
Ghí je čistý máselný tuk nejvyšší kvality získaný přepuštěním čerstvého másla, který cukroví dodá skvělou máslovou chuť i vůni. Je plné vitamínů A, D, E, K a antioxidantů. Při pečení lze ghí použít všude tam, kde byste použili jakýkoliv jiný tuk. Výhoda je v tom, že ghí má vysoký bod zápalu, proto se nepřipaluje.
Košíčky se skořicovým krémem a krémem z bílé vegan čokolády
Suroviny na košíčky:
200 g špaldové mouky
80 g přepuštěného koko Ghí od Českého Ghíčka
20 g cukru
sůl
Postup:
Na vál prosejeme mouku a cukr, přidáme špetku soli a Ghíčko. Pomocí nože ho v mouce rozsekáme, přidáme další přísady a rychle vypracujeme hladké a lesklé těsto. Ideální je, nechat ho aspoň hodinu odpočinout v ledničce. Z těsta tvoříme kuličky, které vtlačíme do vymazaných formiček. Délku pečení přizpůsobíme velikosti formiček.
Skořicový krém
tuhá část plechovky kokosového krému
1 lžíce skořice
koření: špetka muškátového oříšku, mletého hřebíčku, badyánu, nastrouhaná kůra z chemicky neošetřeného pomeranče
Příprava krému:
Kokosový krém vyšleháme a vmícháme do něj koření a kůru. Vzniklým krémem naplníme cukrářský sáček a dáme ztuhnout do lednice. Poté naplníme košíčky.
Krém z bílé čokolády
tuhá část plechovky kokosového krému
1/2 tabulky vegan bílé čokolády
1 lžíce vanilkového extraktu
1 lžíce citrónové kůry a šťávy
Příprava krému:
Čokoládu rozpustíme nad vodní lázní a necháme vychladnout. Vmícháme ušlehaný kokosový krém, šťávu a kůru z citrónu a vanilkový extrakt. Vzniklým krémem naplníme cukrářský sáček a necháme ztuhnout v lednici. Poté naplníme košíčky.
Autor: MK
Komentáře (2)
- odpovědět
Pro 14, 2019- odpovědět
Pro 16, 2019Přidat komentář