Zdravé potraviny: mungo fazole

Mungo fazole patří mezi další velmi významný druh luštěnin. Tyto malé zelené fazolky jsou podstatným zdrojem bílkovin, vápníku, hořčíku, železa, draslíku, vlákniny a vitamínu B.

Často se s nimi setkáváme i v naklíčené podobě například v asijských pokrmech. Každé semeno, které necháme naklíčit se probouzí k životu a jeho živiny se mnohonásobí. Mungo fazole si můžete jednoduše naklíčit doma. Stačí je jen z poloviny namočit a pravidelně po 8 hodinách pořádně proplachovat. První klíčky se objeví hned po prvním odležení. Proces opakujte dokud nejsou klíčky v požadované velikosti.
Dají se však také konzumovat tepelně upravené, jako ostatní luštěniny, a to například v polévce, salátech či jako příloha.
Zdroj: menugold.cz

Související články: 

Přidat komentář

Reklama

Reklama