Zdravé vánoční cukroví s ghí

Ghí je čistý máselný tuk nejvyšší kvality získaný přepuštěním čerstvého másla, který cukroví dodá skvělou máslovou chuť i vůni. Je plné vitamínů A, D, E, K a antioxidantů. Při pečení lze ghí použít všude tam, kde byste použili jakýkoliv jiný tuk. Výhoda je v tom, že ghí má vysoký bod zápalu, proto se nepřipaluje.

Košíčky se skořicovým krémem a krémem z bílé vegan čokolády
Suroviny na košíčky: 

200 g špaldové mouky
80 g přepuštěného koko Ghí od Českého Ghíčka
20 g cukru
sůl
Postup: 
Na vál prosejeme mouku a cukr, přidáme špetku soli a Ghíčko. Pomocí nože ho v mouce rozsekáme, přidáme další přísady a rychle vypracujeme hladké a lesklé těsto. Ideální je, nechat ho aspoň hodinu odpočinout v ledničce. Z těsta tvoříme kuličky, které vtlačíme do vymazaných formiček. Délku pečení přizpůsobíme velikosti formiček.
 

Skořicový krém
tuhá část plechovky kokosového krému
1 lžíce skořice
koření: špetka muškátového oříšku, mletého hřebíčku, badyánu, nastrouhaná kůra z chemicky neošetřeného pomeranče
Příprava krému:
Kokosový krém vyšleháme a vmícháme do něj koření a kůru. Vzniklým krémem naplníme cukrářský sáček a dáme ztuhnout do lednice. Poté naplníme košíčky.
 

Krém z bílé čokolády
tuhá část plechovky kokosového krému
1/2 tabulky vegan bílé čokolády
1 lžíce vanilkového extraktu
1 lžíce citrónové kůry a šťávy
Příprava krému:
Čokoládu rozpustíme nad vodní lázní a necháme vychladnout. Vmícháme ušlehaný kokosový krém, šťávu a kůru z citrónu a vanilkový extrakt. Vzniklým krémem naplníme cukrářský sáček a necháme ztuhnout v lednici. Poté naplníme košíčky.

Autor: MK

Příjde vám tento článek zajímavý? Pošlete ho dál!
Diskuze ke článku
Přidat komentář
Zařazení na fórum: 

Komentáře (2)

  • Obrázek uživatele jan novak
    jan novak (anonym)

    Koukněte na nový informační portál https://objevim.cz/ , zprávy, zpravodajství

    Pro 16, 2019

Přidat komentář

Reklama

Reklama