Reklama

Vytváření jedů při rozkládání potravy

Vytváření jedovatých látek při rozkládání potravy je nejčastějším projevem střevní nedostatečnosti. Jako nám v teplé spíži žlukne máslo, zkvasí ovocný salát a maso, uzeniny a ryba se zkazí a stanou se jedovatými, tak vznikají v ochablém, "unaveném" střevě při 37-38 °C rozkladné jedy.

Z cukru, pečiva a syrové stravy, zejména je-li požívána ve vel­kém množství, vznikají kvasné produkty, jako kyseliny a alkoho­ly, mezi nimi i jedovaté látky, jako metanol, propanol, butanol aj.

Z potravin bohatých na bílkoviny, jako maso, ryby, uzeniny a vejce, vznikají vysoce toxické hnilobné jedy, jako indikan, putrescin, neurin a kadaverin (mrtvolný jed). Jsou tak jedovaté, že malá dávka podaná v podobě injekce stačí usmrtit pokusné zvíře.

Jedy vzniklé ve střevě se mohou dostat do krve, zejména je-li sliznice střeva porušena zánětem. Odtud se dostanou - po proražení bariéry jater - prakticky do všech buněk organismu a způso­bí postupně chronickou autointoxikaci. Ta byla, ačkoli o její existenci mnozí autoři stále pochybují či ji dokonce odkazují do říše pohádek, nevyvratitelně zdokumentována v zajímavé práci profesora Pirleta a jeho spolupracovníků. U pokusných osob, které se normálně stravovaly a dodržovaly absolutní alkoholovou abs­tinenci, prokázal Pirlet se svými spolupracovníky pomocí gastrochromatické metody opakovaně výskyt kvasných jedů. Tyto jedy byly navíc objeveny i v moči a ve výparech (human effluents), což opět dokazuje, že část takzvaných střevních jedů pronikla do krevního řečiště. Autointoxikace tedy není pohádka, nýbrž realita, kterou lze zdokumentovat moderními vědeckými metodami.

V důsledku intestinální otravy se mohou objevit následující symptomy:

Reklama
  • zhoršení celkového zdravotního stavu,
  • nechuť k práci,
  • špatná nálada, podrážděnost, deprese,
  • rozčilení, nervozita,
  • nepříjemný zápach z těla a z úst,
  • povlak na jazyku,
  • bolesti v zádech a v kříži,
  • poruchy spánku a zraku,
  • bolest hlavy, tlak v hlavě, migréna,
  • srdeční potíže,
  • záducha,
  • cévní křeče (nedokrevnost končetin),
  • závrať, vegetativní dystonie,
  • ranní malátnost, stavy vyčerpání,
  • silné pocení,
  • nemoci z vysokého tlaku,
  • bolesti kloubů.

Zdroj uvedených projevů je mnoha lidem znám, protože pří­slušné obtíže se objeví nebo zesílí obvykle při zácpě. Lidé s chro­nickou zácpou trpí téměř vždy některými z těchto symptomů. „Autointoxikací“ mohou být poškozeny všechny buňky a orgá­ny lidského těla, přičemž nejcitlivěji reagují orgány smyslové, nervy, cévy a žlázy s vnitřní sekrecí.

Zdroj: Dr. Med. Erich Rauch - Očistná střevní kúra, nakladatelství Ivo Železný

Reklama

Komentáře

marek (Po, 25. 3. 2013 - 08:03)
proto učenci vědí, že pokud je tedy lidské tělo jedovaté, tak má člověk udržovat tří metrovou vzdálenost. vědí o tom i nejmoudřejší lidé planety Tibetští lámové.
! (Po, 25. 3. 2013 - 09:03)
To, co je ve článku popisováno,jsou zcela fyziologické trávicí procesy. To, co je pro člověka a ostatní zvířata nepotřebné nebo škodlivé, odchází přirozenými cestami ven. Tak nestrašte nějakými jedy. Ty sice opravdu existují, ale tělo se jich snadno zbaví.
skita (Po, 25. 3. 2013 - 09:03)
To, co je ve článku...dakujem, racionalny clovek este zije
Hanka (Po, 25. 3. 2013 - 13:03)
Ne kazdy se jich normalne zbavi. Plno lidi trpi zacpou ci nevhodne kombinuji potraviny, pricemz vznika hnilobnych a kvasnych latek tolik, ze je organismus nedokaze odbourat. Tez pokud je diky plisnim narusena strevni stena, tyto skodlive latky se ve vetsim mnozstvi dostavaji do krevniho obehu, cimz zatezuji dalsi organy.
Lubica (So, 22. 10. 2022 - 15:10)
to ano. Proto jsem si koupila sadu kvalitních kastrolu z profikuchar . Potrpím si i na krásné servírování jídla, proto mám hned několik jídelních sad
Reklama