
Mnoho výživových systémů doporučuje lidem jíst sezónní stravu podle ročního období. Dříve nebylo ani nic jiného možné. Dnes díky globální ekonomice můžeme jíst cokoliv kdykoliv. Přesto mají stará pravidla jistou logiku a význam pro zdraví našeho organismu.
Na jaře se doporučuje konzumovat:
Chřest, mladou jarní karotku, čerstvý mladý česnek, cibuli šalotku, ředkvičky, pórek, brokolici, artyčoky, divoce rostoucí listy šťovíku, kopřiv a z hořčice.
V létě se doporučují konzumovat:
Cukety, nové brambory, zelené lusky, karotka, cibule, ředkve, žluté dýně, lilek.
Na podzim se doporučují konzumovat:
Brambory, brokolice, kedlubny, celer, špenát, květák, cibule, mrkev, červená řepa, hrášek.
V zimě se doporučuje konzumovat:
Brokolice, kedlubny, řepa, špenát, kapusta, tykve, cibule, květák, artyčoky, brambory.
Dr. Elson M. Haas ? Detoxikační dieta
Komentáře (2)
- odpovědět
Led 20, 2003- odpovědět
Led 15, 2003Přidat komentář