Zpráva o stavu

Doktorka.cz nabíhá na nový systém. Prosím omluvte dočasnou zhoršenou dostupnost služeb. Děkujeme!

Zelenina pro různá roční období

Mnoho výživových systémů doporučuje lidem jíst sezónní stravu podle ročního období. Dříve nebylo ani nic jiného možné. Dnes díky globální ekonomice můžeme jíst cokoliv kdykoliv. Přesto mají stará pravidla jistou logiku a význam pro zdraví našeho organismu.

Na jaře se doporučuje konzumovat:

Chřest, mladou jarní karotku, čerstvý mladý česnek, cibuli šalotku, ředkvičky, pórek, brokolici, artyčoky, divoce rostoucí listy šťovíku, kopřiv a z hořčice.


V létě se doporučují konzumovat:

Cukety, nové brambory, zelené lusky, karotka, cibule, ředkve, žluté dýně, lilek.


Na podzim se doporučují konzumovat:

Brambory, brokolice, kedlubny, celer, špenát, květák, cibule, mrkev, červená řepa, hrášek.


V zimě se doporučuje konzumovat:

Brokolice, kedlubny, řepa, špenát, kapusta, tykve, cibule, květák, artyčoky, brambory.


Dr. Elson M. Haas ? Detoxikační dieta

Komentáře (2)

  • Obrázek uživatele Radka
    Radka (anonym)

    Rajčata u nás dozrávají v srpnu a září, takže asi v té době.

    Led 20, 2003
  • Obrázek uživatele Azra
    Azra (anonym)

    A kdy mohu konečně konzumovat rajčata? He? Ty já miluji.

    Led 15, 2003

Přidat komentář

Reklama

Reklama