Zdravá lehká letní jídla: Tofu s rýží a zeleninou
Potřebujete:
1 stroužek česneku
170 ml sojového oleje
1 PL kari
2 balení tofu (á 250 g)
50 g ořechů kešú
200 g dlouhozrnné rýže
sůl
1 svazek jarních cibulek (asi 175 g)
půlky meruněk (kompot)
500 ml sojového krému
pepř
PŘÍPRAVA:
Česnek oloupeme, nahrubo nasekáme a smícháme se 150 ml sojového oleje a kari.
Tofu nakrájíme na 3 plátky a úhlopříčně rozpůlíme. Plátky tofu marinujeme v kari oleji asi 3 hodiny.
Ořechy orestujeme ve zbývajícím sojovém oleji. Přidáme rýži a přilijeme 400 ml vody. Osolíme a asi 18 minut mírně vaříme.
Jarní cibulky nakrájíme na větší kousky a meruňky na špalíky.
Tofu necháme okapat a opékáme asi 2 minuty.
Přidáme jarní cibulky a meruňky. Krátce vše opečeme a zalijeme sojovým krémem.
Přivedeme k varu a krátce povaříme.
Okořeníme solí a pepřem.
Zdroj: Biokuchařka, nakladatelství Grada
- Odpovědět
Pošli odkaz