Červená řepa je takový malý zázrak, co se vitamínů a prospěšných látek týká. Je skvělá na detoxikaci organismu, zlepšuje činnost mozku, má pozitivní vliv na kardiovaskulární systém a zpomaluje projevy stárnutí. Přinášíme recept barmana Tomáš Kubíčka, jak si doma připravit z červené řepy skvělou a zdravou limonádu.
Pitný režim je nutné dodržovat, zvláště v horkých dnech. Možná už máte plné zuby pití samotné vody nebo sladkých kupovaných limonád. Přinášíme recept od barmana Tomáše Kubíčka, jak si doma připravit skvělý a zdravý domácí kopřivový sirup a z něj výbornou limonádu.
Třešně jsou zdravé. Obsahují antioxydanty, pomáhají snižovat hladinu kyseliny močové, působí protizánětlivě, mohou pomoci s bolestmi kloubů i nespavostí. Nejzdravější jsou čerstvé, utržené přímo ze stromu. Bohužel jejich čas je jen krátký a třešně ze stromů rychle mizí. přinášíme recepty, jak je zakomponovat do chutných dezertů.
Asparágus nebo špargl – i pod takovými jmény znali naši předci lahodnou jarní zeleninu exotického tvaru, která je plná vitamínů. Řeč je samozřejmě o chřestu, výjimečné zelenině, jejíž právě probíhající sezónu si žádný labužník jednoduše nemůže nechat ujít!  
Vláknina je důležitou součástí jídelníčku, a přesto ji většina lidí nekonzumuje v dostatečném množství.  Věděli jste, že neexistuje pouze jeden druh vlákniny? Je zásadní dodávat tělu oba druhy vlákniny – rozpustnou i nerozpustnou, protože každý vám prospívá jiným způsobem.
Na jaře se v obchodech začíná objevovat čerstvá lokální zelenina. Hlavní sezóna teď začíná mimo jiné také ředkvičkám, které mnozí pro jejich štiplavou chuť milují, zatímco druzí je nesnáší. Pravdou však je, že mají blahodárný vliv na celé naše zažívání, jelikož ničí viry, bakterie a plísně. Můžete si je vychutnat samozřejmě samotné, nebo třeba nakrájené na čerstvém chlebu s tvarohem, ale skvěle se hodí také do receptů, které zároveň okoření.
Jarní cibulka má právě teď svou hlavní sezónu. Přestože ji v obchodech najdeme již po celý rok, je právě teď v té nejlepší kvalitě, v jaké si ji lze dopřát. Její chuť je jemnější a sladší než u klasické žluté cibule, a proto je pro mnoho lidí chutnější. To se hodí obzvláště teď, ve virovém období, jelikož je opravdu bohatá na vitamíny.

Stránky