Reklama

Migréna

MUDr.Sarka Stan (Ne, 29. 3. 2009 - 19:03)

Dobry den vsem, jsem zubni lekarka a zabyvam se mimo jine problemy okluze a neurooklusalni rehabilitace.Poslala jsem obdobny prospevek do diskusniho fora migrena a stomatologie na ordinace.cz, protoze obe temata uzce souviseji. Velke mnozstvi migren a bolesti hlavy ci jinych "divnych" bolesti a pocitu od ramen nahoru pochazi od spatneho sesazeni celisti (okluze), zuby do sebe nezapadaji tak, jak by mely.Nebo maji predcasny kontakt a celist " ujede" do stran nebo dopredu. Cela podstata tkvi v tom, ze se zmensi prostor na volny pohyb dolni celisti a ta pri zavirani a otvirani tre o celist horni. Jelikoz je cela oblast huste protkana sensitivnimi a vegetativnimi vlakny ve finale obdrzime kompletni obraz: bolest, aura, huceni v uchu, hipersensitivita na jakykoli hluk, svetlo, sumeni v usich, zalehle ucho, bolest v celistnim kloubu, vertigo, zavrate atd... v libovolne kombinaci. Casto si bolesti nevedomky zpusobujeme sami, napriklad nevhodnou polohou pri spanku. Neurolog tyhle " migreny" a "Meniery" nevyresi, ale predepise vam specialni leky.Medikace pochopitelne ulevi a upravi kvalitu zivota, ale je treba odstranit pricinu, aby problem uplne vymizel. Problemy s nedostatkem prostoru v orofacialni oblasti souviseji s evolucnim vyvojem stomatognatniho systemu a trpet jimi mohou i deti. Rozhodne by bylo vhodne vzdy zacit zabrusem zubnich plosek a specializovanym vysetrenim, ale nevim o nikom z kolegu v Ceske republice, kdo by tuhle techniku ovladal. I na Zapade neni tahle technika zatim moc rozsirena, je totiz velmi "levna", nepotrebujete chirurga ani leky ani draha vysetreni ( CT,sono, MR) a nema podporu farmaceutickych firem, narozdil od drahych antimigrenoznich pripravku. Lekar vyskoleny v neurooclusalni rehabilitaci vyresi radu pripadu hned pri prvni navsteve jen s pouhym OPG (panoramaticky rentgenovy snimek).Kdo ma zajem o podrobnosti, odpovim mailem. sara_stankova"yahoo.co.uk
Pridavam odkaz na stranky( anglictina, spanelstina) meho profesora a skolitele Dr. José Larena Avellaneda, kteremu vdecim za vse, co o tomto tematu vim.
http://www.step.es/~jlarena/

Blanule2(Blanka (St, 25. 3. 2009 - 23:03)

Ahoj Zuzko,nevím jak na koho přípravky které doporučuji zabírají,nezaručuji ti že u tebe 100% na migrénu zaberou.Můj chlap migrénama trpěl a jediné co mu do doby než jsme začali používat OK alfu a OK omegu pomohlo byly léky které jsou jen na předpis jsou tam 2 a stojí 800kč.Teď už nevím jak se jmenovaly ale ty také zabíraly.Teď zaplatíme 1300kč za oba produkty a vystačí nám to zhruba na 2 až 3 měsíce a má chlap pokoj.

Zuzka (Út, 24. 3. 2009 - 13:03)

Václave, jak to zvládáš každý den. Co užíváš za léky? Jak to přežíváš? Já chodím do práce a mám malé dítě a domácnost a zvládám to hrozně těžko. S vypětím všech sil zvádám práci a domácnost a volný čas proležím a prospím. Manžel už je na mě naštvaný, protože se stará o dítě a já jsem nešťastná, několikrát jsem měla takovou bolest, že jsem uvažovala i o tom, že to zkončím. Také jsem byla v nemocnici - kapačky 3 dny - to pomohlo na pár dní. Hrůza, proč se to děje? Podle vyšetření je vše v normálu.

Zuzka (Út, 24. 3. 2009 - 13:03)

Blanule ahoj, jenom nechápu, proč tolik lidí trpí, když je to tak jednoduché. Ach jo.
Já jsem takhle užívala na migrénu čistě bylinné přípravky, migréna nejenže nezmizela, ale dostala jsem k tomu alergickou reakci - rudé fleky po těle. Pomohli mi na kožním. Ale jsou lidi, které na ty přípravky nedají dopustit.
Relpax znám - užívám ho už cca 7 let. To byl ještě dražší doplatek. Problém je v tom, že mi doktorka předepíše dva, max 4. Taky půlím 80 tky, jenže měsíc má 30 dní. Takže to různě střídám, Rozemig, Relpax, Sumatriptan, + Anlagetika, co kde seženu. nechávám si psát u různých doktorů a známých :-((((. S bolestí se žít nedá!!
Teď beru druhý měsíc ten Topamax, ale že by to byl zázrak, zezačátku se mi to zdálo lepší, ale už jsem zase u každodenní bolesti a týdenních záchvatů.
Poslední moje akce byla paní, která léčí tím, že vrací do prenatálního věku, no já vím že je to blbost, ale tonoucí se stébla chytá. Znám holku které pomohla. Mě teda ne, jenom jsem o 1500 Kč lehčí a hlava bolí pořád.

Návštěvník (Út, 24. 3. 2009 - 12:03)

Trápí Vás - nadváha, vysoký tlak, cholesterol, křečové žíly ?
- Kloubní nemoci, akné, ekzémy, stres apod...?
Obraťte se na nás !
V našem centru se zabýváme i prevencí těchto problémů,
Chcete-li si zlepšit zdraví a kondici více ZDE www.snama.cz/dieta

Blanule2 (Út, 24. 3. 2009 - 11:03)

Naší snahou a posláním je pomáhat lidem k lepšímu zdraví. Všem, kdo o to projeví zájem, pomocí preparátů přírodního původu. Chemicky vyrobené léky prospívají hlavně výrobcům léků, farmaceutické lobby. Pacientům už tolik neprospívají, protože každý lék při léčení daného zdravotního problému způsobuje současně zpravidla hned několik dalších závažných zdravotních problémů. Nejsou to jen ty problémy z příbalových letáků, jako že se může objevit vyrážka ap. Jsou to poškození organismu mnohem závažnější, protože se neprojeví hned, jsou skryté a kumulují se. Projeví se dřív nebo později docela nepříjemnými potížemi s vašimi játry, ledvinami, trávicím traktem, kůží, cévami a srdcem, klouby, slinivkou, imunitou, štítnou žlázou, rozhozením celého řídícího hormonálního systému, ale např. i kandidózami ap. Žádný lék není neškodný. Vedlejší škodlivé účinky mají všechny léky. A navíc - samotné léky, bez současného užívání a pomoci přírodních preparátů, daný zdravotní problém nevyřeší, nedokážou to. Jinak by všechna diskuzní fóra na tomto i jiných webech nebyla plná svědectví lidí o tom, jak jim klasická lékařská péče a klasické léky nedokážou pomoci a proto hledají ještě jinou pomoc nebo alternativu.

Na druhé straně je na nejednom diskuzním fóru osočován někdo, kdo vám chce pomoci. Osočovatelé tyto lidi označují za

Blanule2 (Po, 23. 3. 2009 - 23:03)

Ano,nabízím OKG přípravky i na jiné potíže,protože jsou to doplňky stravy,které pomáhají při mnoha jiných a různých potížích a je možné že se vyskytnou stejné produkty na různé problémy.Nikomu tady nic nevnucuji jen doporučuji a kdo má zájem tak se mrkne na mé stránky kde je popsané jak který přípravek zabírá a na co a nebo mi napíše.Zkušenosti mám takové,že lidé,kteří tyto produkty vyzkoušeli se zbavily a nebo aspoň zmírnily své potíže.A píši jen na takové potíže se kterými jsem měla zkušenost!

Majka (Po, 23. 3. 2009 - 00:03)

Milá Blanko, teď jsem se dívala na téma "vysoký tlak", kde nabízíš obdobný produkt na úplně jiné problémy. To na mě působí dost zoufale, prodáváš asi něco, co neublíží ani nepomůže, jen to stojí peníze?
Jaké pozitivní výsledky máš na mysli?

Blanule2(Blanka (Ne, 22. 3. 2009 - 23:03)

Dobrý den.Na problém migréna Vám mohu doporučit přípravek z řady OKG OK Alfu+ a OK Omegu+.Pokud by jste chtěli vědět víc koukněte na stránky http://www.okg-zdravizprirody.blogerka.cz a nebo pište na mail.Nechci tady nikomu nic vnucovat a ani přemlouvat ke koupi,ale mám mnoho pozitivních výsledků a tak se snažím pomoci.

eva (Čt, 19. 3. 2009 - 12:03)

mivam migreny porad chodim po lekarich s bolesti hlavy ale posledni dobou mne pichne u spanku jakoby spwndlikem mate to taky nekdo je to dost neprijemne vzdycky cekam co bude

introvert4 (Ne, 15. 3. 2009 - 19:03)

jsem na tom podobne,mne bolí hlava cca 3-4 x do týdne,beru rosemig a při mírných bolestech algifen neo nebo acylpirin.Ten rosemig mi zabere jenom když si ho dám spolu s acylpirinem.A při mírných bolestech mi ten algifen ani acylpirin nezabere. (rosemig nedavam při mirnych bolestech).

Václav (Ne, 15. 3. 2009 - 17:03)

Ahoj Zuzko,každý člověk je individualita, každému pomáhá některý lék více, některý méně a některý také vůbec ne.Nedá se to brát tak, že když jednomu pomůže. tak druhému musí také.Pro mě léky typu paralen, brufen / ibalgin / apod. jsou jen nicneříkající tablety.Z léků na bolesti hlavy jsem vyzkoušel snad vše dostupné.Samozřejmě i triptany.Ze všech mi pomůže / na přechodnou dobu-někdy den,někdy dva / jen lék RELPAX.Je to lék dost drahý, používám balení 80mg-240kč - jsou to jen dvě tablety.Tak si je půlím.Je to opravdu dost finančně náročné! Tak zkuste a dejte vědět,držím palce! Ještě poznámka-mě bolí hlava téměř denně, někdy je dva dny pauza.Stále věřím, že jednou vše přestane....

Paja (Ne, 22. 2. 2009 - 22:02)

Dobrý den, moje neuroložka mi předepsala na bolesti hlavy, migrénu ( předcházení ) lék Mollome. Navrhla mi půlroční terapii. Máte s tímto někdo zkušenosti? To jsem ale předtím nevěděla, že je to antidepresivum. Deprese nemám. Samozřejmě že jsem občas smutná, nešťatná, ale... Díky za odpověď.

Alena (Ne, 22. 2. 2009 - 22:02)

Už 2 měsíce mě neustále bez přestání bolí hlava, žádné prášky mi na to nezabírají,
vůbec nevím co mám dělat,Prosím poradte

introvert4 (Ne, 22. 2. 2009 - 20:02)

bral jsem topamax(topiramat)pul roku ale moc mi nezabral.Pravidelne cvičím s činkama a musím říct že jsem po nem hodne strácel sílu,nemoh jsem pořádne jíst.Tak to je moje zkušenost s topamaxem,ted mám předepsaný orfiril ale ješte ho neberu.

Zuzka (Čt, 19. 2. 2009 - 09:02)

Václave, prosím, poraď tady. Třeba to pomůže i někomu jinému. Prosím!
Teď jsem třetí týden na Topamaxu a musím říct, že velký záchvat jsem také ještě neměla. V pondělí mě bolela hlava - zkusila jsem paralen+ibalgin a zabrala to! To už se 6 let nestalo! Jednou jsem byla tak zoufalá, že jsem ibalginů snědla za den 9 ks :-( a nakonec zkončila na pohotovosti, protože to nezabralo.
Otázka je, co ten Topamax časem udělá. Ale dostala jsem se do stavu, že je mi vše jedno, hlavně ať to nebolí!!

Václav (St, 18. 2. 2009 - 20:02)

Ahoj Zuzko,
napiš mi prosím na e-mail: vistern"seznam.cz, poradím Ti

Veronika (Pá, 13. 2. 2009 - 09:02)

Ahoj všichni, trpím taky migrénou řadu let a nedávno jsem kdesi četla, že zabírá kafe s citrónem. Včera ráno po probuzení - opět jednostranný tlaky v hlavě - začínající migréna:-(, tak jsem si do menšího hrnečku nasypala zhruba 2 lžičky kávy /byla dost silná/ a do toho jsem vymačkala skoro celej citrón /hodně citrónové šťávy/. Teda chuť nic moc, ale vypila jsem to asi na dvakrát a tak zhruba do hodiny jsem měla po migréně, takže jsem nemusela brát žádný léky. Tak to třeba zkuste, třeba Vám to taky zabere, držím pěsti :-). Veronika

Zdenka (Pá, 13. 2. 2009 - 09:02)

Na normalni bolest beru to same co vy, mam vyzkousenou kombinaci Ibalgin s Paralenem, /to mi poradily v lekarne/, ty same cipky. Na migrenu ted beru lek CINIE,celkem zabira rychle a je bez doplatku

Zuzka (Pá, 13. 2. 2009 - 08:02)

zdenko, užívám Topamax krátce, je mi po něm taky divně. Snad zabere. Co užíváte, na normální bolest hlavy, dá se to vydržet?

Reklama

Přidat komentář