Reklama

Migréna

Natálie (Pá, 16. 4. 2010 - 20:04)

Moni, Petře, taky mívám migrény v noci, když si nevezmu prášek s tím, že to zaspím, tak se mi do rána šíleně rozjede a mám zkažené dva dny. Nevím, jestli to nemůže být od páteře, protože já mám teď s krční páteří problémy. Chodím na rehabky, mám diagnostikovaný cervikokraniální syndrom, mám omezenou hybnost páteře do rotací, ale to až teď poslední dobou a migrény mi tak začínaly i dřív. Neurolog mi tvrdí, že to od páteře být může. Moc jsem nepomohla, co???
Petře, plavání se na krční páteř nedoporučuje, protože musíš držet hlavu právě v nepřirozené poloze a namáháš krční páteř, takže pouze masáže, měkké techniky, cvičení, protahování. Zajdi si na neurologii, měli by tě na RHB sami poslat.

Petr (Pá, 16. 4. 2010 - 12:04)

Já když se vzbudím a začíná mi to, tak si dám dva ibuprofeny a lehnu si na druhý bok,pak to zaspím a ráno to není tak hrozné.

Monika (Pá, 16. 4. 2010 - 08:04)

přesně to mám taky petře.jdu spát a nic.v noce zbudím a spala jsem na pravém boku a mám migrénu.říkám si to zaspím.ejhle,ráno vstanu a je to ješrě horší.takže je lepší si vzít hned prášek.to se mi stalo na velikonoce.a dva dny jsem jí měla.)já jí mám právě často zase na pravou stranu,nevím jak je to možné.hezký víkend bez migrén)))))))

Petr (Pá, 16. 4. 2010 - 07:04)

Zdravím.Mám problémy s migrénou.Stává se mi ,že přijde během spánku.Kdysi jsem vypozoroval,že mě chytne záchvat,když spím na levém boku,tak jsem spal na pravém a půl roku jsem měl klid,ale teď už mám záchvaty i tak.Máte někdo podobnou zkušenost?Nemůže to být od páteře?Jaké máte zkušenosti s masážemi,plaváním atd.

Deny (Po, 12. 4. 2010 - 18:04)

Moni, mně roseming taky rychle zabere, ale když ho nechci brát denně, tak nevím, co s tím. Navíc mi nezabírá 50 mg, ale až 100 mg, takže je to docela nářez.

Monika 33.let (Po, 12. 4. 2010 - 17:04)

Zdravím,jsem na tom úplně...já také mám ten rosemig,zabere hned.migréna je klíště,které se nechce pustit naší hlavy co.

Deny (Ne, 11. 4. 2010 - 19:04)

Martino, mám naprosto stejný problém. Taky beru Roseming sprintab a taky mám migrény skoro denně. Byla jsem na CT, na MR na CT krční páteře, ale migréna na těchto vyšetřeních vidět není, museli by ti ji vyvolat při MR a to je hnus - na tom jsem byla. Beru dvoje antiepileptika jako prevenci, tak se to s nimi trochu uklidnilo, ale stejně ji mám obden (předtím jsem ji měla dvakrát denně) a nevím, co s tím!!!! Beru navíc na úzkostné stavy tak jako ty Eliceu 15 mg denně a magnesium a zoufalá jsem taky.

Martina,33let (Ne, 11. 4. 2010 - 13:04)

Bez analgetik vydržím max....Zdravím,jsem na tom úplně stejně,denně mě bolí hlava a buďto se mi to vystupňuje do migrény a nebo to přejde,ale většinou mám vždy migrénu.Beru rosseming sprintab,většinou mi zabere,ale neměl by se brát denně,ale co mi zbývá a to jich mám v balení jen 6.Mám za sebou různá vyšetření,ale na nic se nepřišlo,jsem už zoufalá!K tomu všemu beru ještě asentru50mg na úzkostné stavy.Je tu někdo s tímto problémem?BUDU RÁDA ZA KAŽDOU RADU!

Monika (Ne, 11. 4. 2010 - 13:04)

zdravím,tak jsem si řikala,že na velikonoce nebudu mít migrénu a hned se mě držela 3.dny.kolik migrén je normálí mít do měsíce.

Marie (St, 31. 3. 2010 - 23:03)

Zdravím všechny.
Jestli se nemůžete stále zbavit častých migrén a vyzkoušeli jste taky všechno možné, chci Vám doporučit léčitelku paní Janu.
Pár návštěv a máte po migrénách. Hned po první návštěvě mi bylo fajn. Teď dojdu k paní Janě hned jak cítím že se něco děje a ona ji zastaví. Jestli to chcete zkusit tady máte kontakt www.biotronik-suchankova.cz, je tam telefon i e-mail.
Na e-mail mi vždycky odpověděla ještě ten den. Přeji všem život bez migrén.

Natálie (Pá, 26. 3. 2010 - 18:03)

Aha, v Anglii možná. Tady ne. Beru Zaldiar (ne na migrénu) je to něco podobného malinko Tramalu + Paracetamol. U nás je to zařazené mezi opiáty, volně prodejné to není ani náhodou, přitom v tom ten opiát taky necítím, ale na migrénu mi to ani nepomáhá na rozdíl od triptanů.
Triptany na migrénu beru, vím, co to je.

Zuzka (Pá, 26. 3. 2010 - 11:03)

Cinie patří mezi triptany, ne analgetika. Když tě bude bolet noha, tak nezabere. Triptany zabírají jen na migrénu.

Paracetamol+Kodein je proti bolesti, je také pod jménem Sopladeine, nebo Paramol. V Anglii se dá koupit bez předpisu. Ale toho kodeinu je tam tak maličko, že se snad ani nedá mluvit o opiovém účinku. Mě tedy nezabírá vůbec.

Natálie (Čt, 25. 3. 2010 - 16:03)

Cinie je analgetikum ze...Cinie jo, ale Talvosilen je Paracetamol + Kodein, takže opiát.

J. (St, 24. 3. 2010 - 22:03)

Cinie je analgetikum ze skupiny přípravků proti migréně. Léčivou látkou Cinie je sumatriptan

Monika (Út, 23. 3. 2010 - 11:03)

katko zdravím tě,delší dobu si tu píšeme o migrénách.říká ti něco-tanakan,neurotop,orfiril.píše to neurolog,je to účinné.já mám ten rozemig při záchvatu a okamžitě zabírá.

Natálie (Po, 22. 3. 2010 - 19:03)

Katko, kdo ti píše opiáty na migrény? Možná pomáhají, ale mě by je neuroložka nenapsala. To ti píše obvodní nebo neurolog?

Katka (Po, 22. 3. 2010 - 08:03)

ahoj...já mám s migrénama problémy asi od 8let ať jsem vyzkoušela cokoliv nikdy mi nic nepomohlo.Teď je mi 21 a když mě migréna popadne což je aj 3krát do týdne tak si vezmu Cinii nebo Talvosilen....ten Talvosilen je výborný, bolest hlavy přejde asi do půl hodinky a člověk má i víc energie.Já si už zažila dost ale tohle mi opravdu pomůže.

Zuzka Z. (Pá, 19. 3. 2010 - 13:03)

Natálie: ahoj, vím, že antiepileptika se berou jako prevence (profylaxe). Nevyjádřila jsem se přesně. Brala jsem ten Topimarát asi 3 měsíce každý den, ale migrény jsem bohužel měla stejně. Tak už je teď neberu. Tak jsem to myslela, že nezabrali. Někomu to zmírňuje počet záchvatů, mě bohužel ne :-(.
Monika: Triptany všeobecně mají málo vedlejších účinků, podle doktora je to to nejlepší na migrénu, lepší než různá analgetika. Nejhorší je asi to, že působí tak, že "stahují cévy" nejen v hlavě, ale všude v těle, takže někteří lidé po užití pociťují "svíravý pocit na hrudi" a bojí se. Já to mám také, ale není to tak horné, jako bolest. Ale lidi co mají nemocné srdce by to neměli. Ale co se týká jater a ledvin, tak třeba "obyčený" Paralen je prý horší.

Monika (Pá, 19. 3. 2010 - 11:03)

mám také bohaté...zuzko,já to samé,jenom paralen a já si myslela že druhým těhotenstvím by to mohlo skončit,naopak jsou častější.já mám ten rozemig a orfiril,ten budu postupně vysazovat,idyž zabral.ale já po něm taky nabrala 5.kg,když se mi znovu vrátí,tak prý nasadí ten neurotop.ten sumatriptan má vedlejší účinky nebo ne.dík.

Monika (Pá, 19. 3. 2010 - 11:03)

Moni, tak jo, napiš mail,[email protected] to je dneska tak krásně,kdyby to tak už zůstalo co.už abych vypustila tu svojí zvěř na chatě a bude zase nachvilku po migrénách))))))

Reklama

Přidat komentář