Reklama

Migréna

v (Čt, 10. 2. 2011 - 22:02)

taky jsem hodně trpěla na migrény,ale dnes už je to mnohem lepší,sice prášky speciální ještě mám ,ale už je neužívám ve velkém množství jako tomu bylo dříve

Mací (Čt, 10. 2. 2011 - 22:02)

Dnes jsem byl prvně na...K té akupunktuře mám bohužel připomínku. Moje neuroložka mi řekla, že žádná akupunktura na migrénu nepomáhá, abych nevyhazovala zbytečně peníze. Bohužel, je mi to líto. Mám také velké problémy s migrénou.

introvert4 (Čt, 10. 2. 2011 - 11:02)

Jěště bych zmínil že to pojišťovny neproplácí.

introvert4 (Čt, 10. 2. 2011 - 11:02)

Dnes jsem byl prvně na akupunktuře (čeká mne ještě 9.procedur), poslala mne tam po neuroložka když jsem jí to navrhnul místo orfirilu který mi jako jediný pomáhá.

Luděk (Čt, 10. 2. 2011 - 10:02)

Společnost OKG má dle...Pane , paní Ostravo , máte patrně pravdu . Prošel jsem archiv této rubriky a těch opravdu zaručených " léků " a rad začínajících větou : pokud se chcete opravdu vyléčit ! je tam mnoho. Mám to tedy chápat tak , že každá nová firma je ta pravá a ty před nimi tedy kecaly????
Vždyt oni se tady , ač to tak nezamýšlely / firmy /, usvědčují, jedna po druhé ze lži ! A ještě se bavím i tím, jak je to na úplně vše a vždy , jen a jen chtít.
Zkrátka Ti migrenici jsou ale uličníci, oni si ty bolesti, problémy a výdaje za léky vlastně hýčkají. Jéžiši lidi , zapojte konečně rozum , jak radí Ostrava . Mimochodem , ten sekáč na začátku videa OKG je opravdu a s tím svým rádoby empatickým projevem k zulíbání . Nebo jinak ? No hlavně ať se kšefty točí . Tak čauft !

Jana (St, 9. 2. 2011 - 16:02)

Ahoj Jani,tak ten topiramát...Moni, já beru Topimark (účinná látka je tam stejná) a na něm píšou: " Pokud ztrácíte příliš mnoho hmotnosti, měli byste zvýšit objem potravy kterou jíte nebo byste měli jíst potravu s vysokým množstvím kalorií." Já teda nehubnu, ale je fakt, že jím všechno, vůbec se nehlídám a netloustnu. Vážím 55 kg a měřím 175 cm, takže jsem taky hubená, ale docela se cpu. No, hlavní je, že Ti to pomohlo od migrén!!! No ne?

Ostrava (St, 9. 2. 2011 - 13:02)

Společnost OKG má dle mého názoru a prezentovaného videa, něco mezi scientologickým a sektářským zaměřením , samozřejmě s důrazem na zisk.
Zázračně uzdravení , optimističtí , americky usměvaví, vyzdobení lidé .
Zkrátka počesku , takové skoro vyciďování selských mozků. Zajímavá je z psychologického hlediska už úvodní pasáž Stačí sledovat grimasy , pohyby rukou a celkový projev řečníka. Ostatně dravá scientologie / přišla z Ameriky / je za spoustou novodobých firem , které na náš trh vrazily s příchodem nové doby.
Takže žádné divení , sliby nemožného , zázraky ihned , ale nezapomínejte zaplatit ! Očekávám reakce typu , jak jsem ale zabedněný a neuvědomuji si , že je to vše pro mé dobro. Ale já se budu držet radši té české,selské moudrosti. A reakcím lidí , kteří opravdu trpí a oponují , se nedivím. A také jim přeji , aby se už opravdu našel funngující lék !

monika (Út, 8. 2. 2011 - 16:02)

Ahoj Jani,tak ten topiramát mi sice zabral ale strašně jsem zhubla4.kg za měsíc a oni to tam píšou rychlej úbytek váhy v úterý jdu k neurol.tak mu to řeknu co stím.ze 40.kg mám 36.manžel si myslel že držím dietu já jo a to měřím 158cm.

Vratislav (Čt, 3. 2. 2011 - 20:02)

i když to jsou doplňky...Nehledám výmluvy. Skutečně věřím, že Vám vaše bylinky mohly pomoci, přestože by v případě migrény vůbec neměly vykazovat specifický účinek.

Slovo placebo je nadměrným používáním již zcela zprofanované, a je považováno za cosi jako podvod na pacientovi. Jenomže to vypadá, že za určitých podmínek ono placebo funguje dokonce i "bez podvádění".

Státní ústav pro kontrolu léčiv definuje placebo efekt jako léčebný výsledek vyvolaný přesvědčením pacienta, že užívá skutečný lék.
Pojmem placebo efekt tak označujeme něco co prokazatelně neobsahuje účinnou látku, co však často účinek vykazuje. Fungovat to přitom má pouze tehdy, když si ten, komu bylo placebo podáno, domnívá, že mu byla aplikována účinnoá substance; tedy když nemá tušení, že jde o podvod.
Ovšem tým vědců kolem Teda Kaptchuka tvrdí, tedy alespoň podle toho, co uveřejnili v článku v časopisu PLoS ONE, že to všehno je jinak.

Placebo se široce používá v klinických studiích při testování nových léků. V poslední době se však množí zprávy o tom, že na tyto prokazatelně neúčinné látky celá řada pacientů reaguje tak, jako kdyby účinnou látku skutečně obsahovaly.
Zdá se, že takto „oklamatelných“ může být až 50% z nás.

Máme tu tedy něco, o čem sice dobře nevíme proč to funguje, ale protože to účinkuje, bylo by chybou toho fenoménu nevyužívat.
Ovšem léčit s vědomým využitím podvodeu je poněkud neetické.
Jenomže celá věc je ještě zamotanější...

Cílem pokusu Teda Kaptchuka bylo ověřit, zda a jak by placebo fungovalo i s vědomím toho, že se skutečně jedná o pouhé placebo. Experiment provedl na osmdesáti pacientech, trpících syndromem dráždivého tračníku; chorobou, jíž trpí nějakých 20 procent dospělých. Syndrom se projevuje poruchou posuvu potravy zažívacím traktem.
Svaly ve střevní stěně, zajišťující peristaltiku, se vlivem tohoto onemocnění mohou nahodile křečovitě stahovat a jejich souhra je narušena. Narušena je tak plynulost průchodu stravy střevem. Je to bolestivé, což by se dalo přestát, stejně jako nepříjemná zácpa. Trapné to začne být poté, když střevní obsah náhle a zcela nekontrolovatelně dostane ten správný směr.

Skupinu pacientů s touto chorobou experimentátoři rozdělili do dvou skupin. V první skupině pacienti nedostávali nic, ve druhé dostávali placebo. Všem pacientům ovšem tuto skutečnost netajili a po pravdě jim řekli, že v pilulkách není vůbec žádná účinná látka. Spolu s touto informací je instruovali, že tablety placeba mají brát dvakrát denně. A aby bylo naprosto jasné o co jde, na lékovkách také bylo zřetelně napsáno, že jde o PLACEBO.
Třítýdenní sledování pacientů ukázalo, že mezi konzumenty neúčinných prášků bylo dvakrát více těch, kteří hlásili, že se jim významně ulevilo (59 procent proti 35 procentům).
Nešlo přitom o pouhé subjektivní pocity; pacientům této skupiny se objaktivně zlepšily i sledované parametry.
Placebo podle autorů publikace mělo na pacienty účinek, který byl téměř ekvivalentní účinkům těch nejsilnějších léků, které se na léčbu tohoto syndromu dráždivého tračníku obvykle používají.

Jeden ze spoluautorů publikace, Anthony Lembo, expert na tento syndrom, prohlásil, že pozitivní účinek vlastně nikdo neočekával a že sám se při podávání placeba pacientům, o němž jim současně tvrdil, že jde o neúčinnou látku, cítil velice trapně. Ale podle autorů si pacienti přesto prášky brali s úsměvem a konzumovali je pravidelně, i když dobře věděli, že jsou „k ničemu".

Význam práce by neměl být přeceňován, spíš jen brát jako náznak něčeho, co by stálo za důkladné prověření. Možná, že za pozorovaným účinkem je poněkud jiný efekt, ve kterém účinnost podávaných medikamentů hraje jen podružnou roli. Zdá se pravděpodobné, že na pacienty povzbudivě působil samotný nemocniční rituál. Jistě pozitivně působil i zájem sestřiček, které nosily prášky a při tom prohodily pár povzbudivých slov, což jistě neměly zakázané. Terapeuticky účinné tu mohlo být "pouhé" pozitivní myšlení.
Pozitivní myšlení mohlo být navozeno i jinými okolnostmi, které v publikaci nejsou zmíněny. Ale i to je vlastně placebo efekt, i když v jiném smyslu, než jak se běžně uvažován, a jak ho definuje i náš Státní ústav pro kontrolu léčiv.

Článek, popisující tento pokus, bude zcela jistě hojně citován a široce diskutován. Toho si jeho autoři museli být dobře vědomi. Po formální stránce se jejich práci nedá nic vytknout; koneckonců proto také mohla vyjít v recenzovaném a prestižním časopisu PLoS ONE.
Otázkou však je, proč tak silný kolektiv složený z deseti pracovníků šesti výzkumných institucí udělal pokus jen na tak omezeném vzorku pacientů. Ale to je na jinou diskusi.

Pramen: Placebos without Deception: A Randomized Controlled Trial in Irritable Bowel Syndrome. PLoS ONE, 2010; 5 (12): e15591 DOI: 10.1371/journal.pone.0015591

Ve hře, či lépe byznisu s léky i všemožnými doplňky stravy jsou skryty ohromné zisky.
Formulace typu „placebo je účinné i u plně informovaných pacientů“ může být živou vodou pro činnost všemožných esoteriků a magických léčitelů. Může se stát i morálním ospravedlněním všech těch, co prodávají homeopatika a jiné přípravky, v nichž není žádná účinná látka.

Prodávat léčivé „nic“ je ten nejlepší a nejméně riskantní byznys, jaký si jen lze představit. Dalším stupňěm už je jen zlodějna. Nebo jen nevědomé zneužití pradávné zásady "věř, a víra Tvá Tě uzdraví"?

Věřím, na základě výše uvedených skutečností, že Vaše unikátní bylinkové produkty mohly mít skutečně léčivý vliv na Vaši migrénu. Rozhodně však nemohou být pouze na základě tohoto případu, bez dalšího ověřování objektivního působení (které látky přípravku jsou účinné, v jakém množství jsou účinné, jak v organismu působí, na která místa se váží, jaké kontraindikace by mohly být uvažovány... a v neposlední řadě i to, kolik onen přípravek oněch účinných látek standardně obsahuje.

Bez toho všeho, dle mého názoru, není možno doporučovat tento, ani jakýkoliv jiný přípravek, jako specifické antimigrenikum.

v (St, 2. 2. 2011 - 10:02)

i když to jsou doplňky stravy,dokážou pomoci tomu kdo chce,ale vy hledáte stále jenom výmluvy

Vratislav (Po, 31. 1. 2011 - 14:01)

Možná detail...
Ony Vámi opěvované "unikátní bylinkové přípravky" jsou klasifikovány jako "lék", nebo jako "doplněk stravy"?
Ten drobný rozdíl je následující:
Zatímco u léků je třeba doložit účinnost, sebekrásnější atest u doplňku stravy prokazuje pouze to, že není škodlivý. Veškeré další ódy na takovéto preparáty mají cenu papíru, na kterém jsou vytištěny.
Takovýto produkt v určité situaci může pomoci, ale jeho efektivita vůbec není zaručena.
Tož asi tak.

MacaM (Po, 31. 1. 2011 - 13:01)

Registrace je pouhých 200,-...Dobrý den paní Dinoušková,
to by mne zajímalo, kdo je pravý meigrenik a kdo ne? Myslíte, že když mi neuroložka diagnostikovala migrénu, že mi měla také říci, že je nějaká pravá a nepravá????
Je mi líto všech, kteří jen brečí a nezkusí něco nového. Jak už jsem psala, pokud nevěříte mne, tak na webu pana doktora Meravého se zeptejte, jenže on si to nechá řádně zaplatit, ne jako já :-)
nebo Vendulka, která shodou okolností také díky výrobkům OKG migrénami netrpí.
Vidíte, už tu jsme dvě!
To, že tu nabízíme tyto velmi unikátní bylinkové přípravky je naše práce. Distribuce ať je jakákoli, se přeci nebude odsuzovat. Nebo byste raději výrobky kupovali v lékárně, kde by ceny byly několikatisícové? To jste se lekli, že? Já bych třeba konopí nezkusila, tedy ano, jen kdybych nebylo zbytí.

Kdo je z Brna, 26.02.2011 v Hotelu Comsa palace od 9:45 hodin přijďte, společnost OKG slaví 10.narozeniny, dozvíte se o výrobkách, poznáte lidi, kterým se navrátilo zdraví...VSTUP VOLNÝ!!! Po nikom nic nechceme, informace jsou zdarma.
Pouze je potřeba nahlásit počet zájemců, aby bylo dostatek míst!
[email protected]
tel. 721 107 335

V (Pá, 28. 1. 2011 - 23:01)

Děkuji za Tvé upřimné...já se Vám opravdu snažím pomoci,ale bez úspěchu.Jak Vám mám ještě vysvětlit že jsem opravdu trpěla,dospěla jsem do takového stadia bolesti že jsem mlátila hlavou o zeď.Nikomu se nevnucuji naopak mi jde opravdu o tu pomoc.Přeji Vám taky život bez midrén.

Vratislav (Pá, 28. 1. 2011 - 15:01)

KOMU NENÍ RADY,TOMU NENÍ...Děkuji za Tvé upřimné přání!
Tobě přeji, aby se Ti trápení migrenické vyhnulo.
Žij blaze!

V (Pá, 28. 1. 2011 - 12:01)

Registrace je pouhých 200,-...KOMU NENÍ RADY,TOMU NENÍ POMOCI,TRPTE SI DÁL

Vratislav (Čt, 27. 1. 2011 - 20:01)

Díky za radu. Já...Konopí ve směsi s jinými bylinami; problém je to, že účinné látky konopí skutečně jsou mastné (nepolární) látky a do vodného výluhu prostě nepřejdou.
Pokud by z takovéto směsi (v tomto případě pokud možno jemně drcené) byl připraven výluh, bylo by ho nutno vypít zkonzumovat) i s "lógrem", aby účinné látky vůbec měly šanci se vstřebat.
Lepší je využít samotné (čisté) konopí a připravit ho "namastno", třeba jako speciální koření do jídla. Přitom je třeba dbát na dvě věci:
1) Účinné látky se odpařují při zhruba 200°C, takže při kuchyňské úpravě by tato teplota neměla být překročena.
2) Při teplotách 160-180°C dochází v konopí během několika minut k chemickým změnám (dekarboxylaci kyseliny tetrahydrokanabinolové), které zesílí jeho účinky až 18krát, takže dostatečně účinné začne být i velmi slabé konopí; s tímto efektem je třeba při používání konopí počítat.
- - -
Vypadá to, že snad už brzy bude použití konopí pro léčebné účely legalisováno, takže snad pak bude dostupné ve standardisované formě, což problémy s jeho aplikací z větší části odstraní. (Uvažuje se o dovozu farmaceutického konopí z Holandska.)
- - -
Konopí není všelék. Většinou pomůže, nezabere však ve všech případech. Kdy zabere a kdy ne, to zřejmě bude předmětem výzkumu v (snad ne příliš vzdálené) budoucnosti.
Má osobní zkušenost s aplikací konopí při akutních migrenických záchvatech byla dobrá. Je pravděpodobné, že kanabinoidy fungují i při preventivním podávání, ale tento fakt nemám průkazně doložen.
Tož tak.

Dinoušková (Čt, 27. 1. 2011 - 17:01)

Registrace je pouhých 200,- Kč ..........
je to pořád dokola , nikdo nikomu nic nevnucuje !!!!!
Prosím , tak už opravdu nevnucujte !!!
Vyzkoušené máme všechno alespoň 10 x / my , praví migrenici / , tak nám to/ vy nabízející / věřte a pište na jiné stránky .
Děkujeme !!!!!!! MIGRENICI .

Vratislav (St, 26. 1. 2011 - 21:01)

ještě před rokem jsem...Proboha!!!!....
...Tyto produkty nemají žádné vedlejší účinky ,naopak se jejich účinnost násobí když jich berete více...
Ne. Vzdávám to. Tohle nemá cenu.
Jdu do pryč.

Vendy (St, 26. 1. 2011 - 18:01)

Paní Michnová!...ještě před rokem jsem měla strašné migrény,někdy jsem dokonce skončila v nemocnici na kapačkách aby mi ulevily od bolesti.Sama osobně tyto produkty užívám a moc mi pomáhají,migrény už mám minimálně a v nemocnici na kapačkách už jsem nebyla ani nepamatuju.Tyto produkty nemají žádné vedlejší účinky ,naopak se jejich účinnost násobí když jich berete více.Klidně se ozvěte a já Vám poradím jak se zbavit migrén:[email protected] nebo skype vendula.smitalova

Kristin (St, 26. 1. 2011 - 13:01)

Kristin nemusí být až tak...To je fakt, já sama nevím, jen jsem to tu hodila do placu, ale pravdou je, že každýmu to taky zabrat nemusí, ale když jsem si to kupovala, tak mi paní říkala, že to pročišťuje organismus, to si pamatuju, tak si myslím, že to bude mít hodně vliv, trávení tam sice je, má to podle všeho mnohem víc účinků. No jsem ráda každopádně, že mi to pomohlo a o to jde. :-) K.

Reklama

Přidat komentář