Reklama

Migréna

Jana (Čt, 23. 2. 2012 - 22:02)

Dobrý den, už asi 5 dní se mi tak 3x až 5x za den stane, že při prudkém pohybu hlavou (například pšíknutí, při smrkání, nebo jen při rychlém otočení) mi hlavou ale pouze na pravé straně projede ostrá, prudká bolest, trvá to asi 2 sekundy a pak jak kdyby se nic nestalo. Ale bolest je to opravdu nesnesitelná. Nemáte s tím někdo zkušenost, nebo nevíte co by to mohlo znamenat?

iveta (St, 15. 2. 2012 - 12:02)

Přesně tak.Kdo poznal migrénu,tak ví,že tma mu uleví.Je to rouhání a zviditelňování reklamy.Přála bych ti hodinovou migrénu se zvracením a pak by jsi viděla i tmu.

Vidím, (St, 15. 2. 2012 - 12:02)

Dobrý den,reaguji na váš...že si tady zase někdo dělá zdarma reklamu.... Nechceš si ji zaplatit na nějakém normálním webu a nebulíkovat nám tady nesmysly do hlavy? Máš revma, migrény..., mám hledat dál? Jo jasně, výmluva - migrény má maminka. Tak tě můžu ujistit, že světlo a migréna nejdou dohromady a myslím, že ti to tady všichni potvrdí. Migréna potřebuje TMU, jinak se parádně rozjede. Kdyby ji maminka měla, tak to ví. Tak si tu reklamu zase sbal a zmiz a přeju ti, abys nepoznala, co je to migréna, docela se rouháš....., stejně tak s tou revmatoidní artritidou.....

CACIBA (Út, 14. 2. 2012 - 22:02)

Minulý týden má druhá...Dobrý den,reaguji na váš příspěvek,moje maminka trpí migrénou asi 5let,asi před měsícem vyzkoušela světelnou terapii,migrena se nedostavila a je jí mnohem lépe,pokud by vás to zjímalo dávám odkaz na pí.Seidlovou vše ukáže a vysvětlí,pokud člověk trpí vyzkouší vše a tohle opravdu funguje.kontakt [email protected]

HEMA (Ne, 12. 2. 2012 - 19:02)

Minulý týden má druhá...Mě Rosemig Sprintab taky zabere,než jsem se o něm ale dověděla,zkoušela jsem šíleně spoustu let.Napíše ti ho i obvodní lékař,ale chtělo by to vyšetření na neurologii(chtějí doporučení obvod.lékaře),tam ti migrénu potvrdí.Neměl by se vzít,pokud je vysoký krevní tlak(do 160/90,to mi řekla doktorka.V případě vys. krev. tlaku by předepsal lékař něco jiného se stejným účinkem.Je sice trochu drahý(asi 190 kč 6 tbl.),ale když je zle,člověk cenu hází za hlavu,,je to tak??Chce ho vzít co nejdříve,nenechat to rozjet.Přeju,ať pomáhá.H.

Jiřina (Ne, 12. 2. 2012 - 00:02)

Minulý týden má druhá migréna v životě..je mi 38let...nevěřila bych co taková bolest hlavy dovede udělat s člověkem..pak přišlo zvracení a zimnice.žádný prášek nezabral..jen stáhnutí hlavy šátkem a studený obklad..dnes mi švagrová dala Rosemig Sprintab
a perfektně zabral..

HEMA (St, 1. 2. 2012 - 14:02)

Dobry vecer,chtela bych se...Najdi si na téhle diskuzi stránku od 18.4.2011-30.4.2011.tam se něco o topimarku píše a na recept je na 100%.H.

Tea (Út, 31. 1. 2012 - 20:01)

Dobry vecer,chtela bych se zeptat,jestli je topimark uciny,jestli zabira rychle,mivam hodne migreny a hlavne pred menstruaci,a jestli je to na predpis nebo nee?? dekuji za odp.

Jana (St, 18. 1. 2012 - 18:01)

Hemo, já kupuju Rosemig pro...Tak já jsem Rosemig ve spreji vyzkoušela včera poprvé a zabral mi asi za pět minut. Naprostá senzace, jsem z něj nadšená. A to už jsem měla mírně rozjetou migrénu, tabletu bych vyzvracela, protože by mi nestihla zabrat. Tak snad mi takhle zabere i příště.

Lenka (St, 18. 1. 2012 - 14:01)

Hemo, já kupuju Rosemig pro syna. Teď teda jsem mu zkoušela dát místo Ros.ten Sumatriptan Actavis a zabral mu taky. Přesto mám balení Rosemigu ještě v zásobě, bojím se, jestli bude Sumatriptan zabírat pořád... On má ale i preventivní léčbu, bere antiepileptika Lamictal.

Jano, Rosemig ve spreji jsme taky zkoušeli, ale synovi z něho bylo ještě hůř ...

Jana (Ne, 15. 1. 2012 - 21:01)

Děvčata, trpím migrénama...Já trpím migrénami od svých 5 let a je mi 38. Perfektně mi zabrala jako prevence až právě antiepileptika a migrenózní záchvaty před nimi a s nimi se nedají srovnat svou intenzitou. Dřív jsem nebyla schopná si ani dojít na WC se vyzvracet, teď skoro nemusím ani ležet v posteli, u některých záchvatů jsem "provozu schopná", což dřív neexistovalo. Teď mi neuroložka předepsala Rosemig ve spreji, který se při záchvatu stříká do nosu a vstřebává se nosní sliznicí, takže účinkuje téměř okamžitě a pro nás, co zvracíme hned na začátku záchvatu, je to dobrá alternativa.

Eva (Ne, 15. 1. 2012 - 18:01)

Jestli nekdo mate problem s migrenami a nejen ty,dokazi je zrusit,pouze energii.Muzete se podivat na www.masazemb.cz ci www.masaze.info/hledejte stredocesky kraj.Mladou Boleslav a Masaze Jana-lecitelstvi.Jsou tam recenze,aby jste se mohli presvedcit.

Svatava (Pá, 13. 1. 2012 - 09:01)

Dvakrát jsem byla těhotná a bála se předem migrény , protože v těhotenství nelze brát většinu léků, celé těhotenství jsem byla bez migrén. Teď s tím zase bojuju, snad mi ten Rosemig bude pomáhat , už jsem ho kdysi brala.

Lída (Pá, 13. 1. 2012 - 00:01)

Děvčata, trpím migrénama...Ale VELAXIN není snad na migrénu,je to silné antidepresivum,toho bych se bála,je to určitě silný lék a hlavně návykový.....

Mací (Čt, 12. 1. 2012 - 22:01)

Děvčata, trpím migrénama 25 let a vypsala jsem si všechny léky, které jsem kdy od neurologů brala, bylo jich asi 17 druhů, brala jsem je preventivně, žádný z nich mi nepomohl. Byly to hlavně antiepileptika . V loňském roce v srpnu jsem začala užívat Velaxin, bolesti okamžitě přestaly, bylo mi asi 14 dní docela špatně, než si tělo zvyklo a nyní jsem úplně bez migrén.

Jana (Čt, 12. 1. 2012 - 18:01)

Tak mně Rosemig Sprintab zabere do 20 minut a Sumatriptan Actavis tak za tu hodinu a to už zvracím, takže ani zabrat nestihne, protože skončí v míse :((. Takže mně třeba stojí za to, dát za něj těch 170 korun. Ale pokud ti, Hemo, zabírá oboje za hodinu, tak účinná látka je v obou lécích naprosto stejná, tak potom si nechej psát Sumatriptan. A když máš tak často záchvaty, měl by ti neurolog napsat nějakou prevenci z řady antiepileptik. Já jsem mívala migrény jednu dobu denně. Od té doby, co beru tyhle léky, tak je mám 3 x do měsíce, což je dost úspěch z tak vysoké frenkvence klesnout na takhle relativně nízkou. A i když je teď mám, jsou mnohem méně intenzívní, než bývaly dřív.

HEMA (Čt, 12. 1. 2012 - 15:01)

Já kupuju Rosemig sprintab...Lenko,pociťuješ nějaký rozdíl mezi Ros.sprintab a Sumatriptanem Actavis(myslím,účinek,ne finanční),pokud by byl účinek podobný,proč ho nezkusit,když je zatím hrazený pojišťovnou.Mě Rosemig většinou zabírá během hodiny,potom už jen takové slabé dozvuky a 12 tbl.mi teď vystačí tak na 8-10 týdnů,bylo hůř,teď co beru prášky na snížení TK(tlaku),tak frekvence migrény není tak častá.Zdravím všechny-???

Lenka (Čt, 12. 1. 2012 - 14:01)

Svatavo, na kartu lékárny ti do dubna nemůžou dát žádné výhody na léky z receptu!!!

Lenka (Čt, 12. 1. 2012 - 14:01)

Já kupuju Rosemig sprintab za 180 Kč, ale poslední dobou beru Sumatriptan Actavis, ten je jen za poplatek za recept, jinak zadarmo :-)

Svatava (Čt, 12. 1. 2012 - 12:01)

Ne ve zdravotnictví nedělám, jenom by to bylo možné , když je po Novém roku ,vždy jsou nějaké změny , ale nepodraží , včera jsem se ptala v lékárně a jelikož mám kartu Dr.Max lékárny, tak příště bych měla platit celkem jenom 165,-. Hezký den všem.

Reklama

Přidat komentář