Reklama

3.odboj-máte v rodině postižené totalitním systémem?

Anonym (Po, 6. 5. 2024 - 18:05)

Ostrov Man má své pravomoci rozhodovat zda povolit/zakázat závod zabijácky smrtelný motorek. 

Zrovna GB má kolonii 3 pr*ele, aby Donbasu přiznala samostatnost.. 

Anonym (Po, 6. 5. 2024 - 18:05)

Hlavně si ho zjara nezlomit, to pak neni v letě a na jaře co dělat.. 

Anonym (Po, 6. 5. 2024 - 18:05)

Zde bych tvrdil, třeba připomenout, že tohle zvěrstvo třeba ukončit bezpodmínečně. 

Anonym (Po, 6. 5. 2024 - 18:05)

Stát, který měli se mohl nelíbit jen radikálům, ostatní měli "civilisovanou společnost," teď skupina arivistů nahání zbytek do zákopů a ženy žijí izolovaně v jiném státě nebo zas dřou a makaj za chlapy jak to často v Rusku a na Ukrajině bývá. 

vojenskoprůmyslový komplex a radikálové rejžují a konjukturu zažívají, ekonomové jen přepnou.. 

Švýcarský ořístup DEESKALACE nedodávat zbraně! 

Místo „nahodilého pumpování miliard do zbrojení“ GSOA volá po bezpečnostní politice orientované na „realistické scénáře hrozeb, jako je prevence katastrof nebo klimatická krize“.

 

Default User Image
Vincek (Po, 6. 5. 2024 - 17:05)

Volyňští Češi patří k opomíjeným hrdinům osvobození Československa. Právě díky nim vznikl v Sovětském svazu samostatný československý armádní sbor. Do armády Ludvíka Svobody se jich na jaře 1944 přihlásilo přes deset tisíc. V tvrdých bojích na Dukle pak tvořili největší část z 16tisícového sboru.

Volyňáci, jak se jim také říká, bojovali proti Hitlerovi u afrického Tobrúku, jako letci v Británii a po boku spojenců obléhali v konci války francouzský přístav Dunkerque. Po spojenecké smlouvě mezi nacistickým Německem a Sovětským svazem z roku 1939 a napadení Polska Rudou armádou v roce 1939 se ovšem už tehdy stali nepohodlnými svědky kruté sovětizace.

Volyňští Češi, žijící na území dnešní severozápadní Ukrajiny a částečně i Polska, tedy lépe než kdo jiný věděl o zločinech stalinského teroru. A neměli to lehké ani po válce, kdy za nimi slídila Státní bezpečnost, aby neříkali pravdu o sovětských represích, které na ně dolehly v plné tíži. Příběh volyňských Čechů proto v letech totality téměř zapadl. 

Statečnost Češi prokazovali po celou válku na západní Volyni, která byla okupována hned dvakrát - od září 1939 Sovětským svazem a od června 1941 nacistickým Německem. Volyňští Češi pomáhali všem perzekvovaným: Židům před nacistickou genocidou, sovětským vojákům před Němci, ale i Polákům ohrožovaným ukrajinskými nacionalisty. Sami přitom čelili stalinskému teroru po obsazení polské části Volyně, kdy jim Sověti zabavili hospodářství a půdu a úspěšné hospodáře posílali jako kulaky do gulagů.(Aktualne.cz)

 

Anonym (Po, 6. 5. 2024 - 18:05)

Snad tedy se tam zas vrátí, byli tu snad taky vítáni jako uprchlíci. 

Anonym (Po, 6. 5. 2024 - 16:05)

NJN, tady se ale dělá, že válka je za námi, všude mír, a na válku se už nemusí vzpomínat. Tedy, nám se to nemůže znovu stát, tamti za humny si to vybojují a tzn. my jsme stiženi pravdou...

Anonym (Po, 6. 5. 2024 - 16:05)

Geniální nápad udělat přímý přenos maratonu v den, kdy se slaví nejdůležitější den a tím je osvobození Mauthausen.

Nějak informovat o hrůzách války není moc dnes aktuální a žádané, ze dvou důvodů dokonce..

Anonym (Po, 6. 5. 2024 - 16:05)

Ještě tady jak sověti hnali nácka a osvobozovali jednotlivé koncentrační tábory a tím je "vyrušili" v jejich po*ané práci...kterou se tam snažili dokončit.. https://1url.cz/d1tJr

PROČ toto neslavili, protože by to byl skvělý důvod, jak se usmířit s Ukrajinou...NA UKONČENÍ 2.SVĚTOVÉ VÁLKY, případně zmírnit tu válku, udělat příměří atd.., bylo to načasované s těmi zbraněmi, chtěli to takhle, s tím, že se to prodlouží co nejvíc, že Rusko bude dotlačeno páchat naopak násilí na dny osvobození...a tím se prohloubí a zakonzervuje konflikt, protože USA pošle ty zbraně se spožděním..

Anonym (Po, 6. 5. 2024 - 16:05)

VZPOMÍNKY NA UTRPENÍ VE VÁLCE se jaksi vytrácí  a dovoluje se pořádat debilní maraton místo vzpomínky na toto a k čemu války vedou:

situation has deteriorated, degradet till now...

https://1url.cz/y1t1P

Anonym (Po, 6. 5. 2024 - 16:05)

Asi Švýcarsko ví, proč se téhleté špíny s válkou a zásobením zbraněmi neúčastní.

Anonym (Po, 6. 5. 2024 - 16:05)

Tady by bylo asi na místě ocenit přínos SSSR, tím, že hnalo nácka na západ , tak nácek byl rušen ve vyhlazování a musel ukončit lidocidu už v lednu 1945 jako Chelmnu.

Také ale 82 dětí z české vesnice Lidice a 11 dětí z osady Ležáky. Jedenaosmdesát lidických dětí bylo přivezeno do Chelmna dne 2. července 1942 z nedaleké Lodže a ještě téhož dne putovaly do vyhlazovacího plynového náklaďáku. Dvaaosmdesátým byla lidická dívenka, jež byla týmž způsobem popravena 25. července spolu s 11 dětmi z Ležáků.

Anonym (Po, 6. 5. 2024 - 16:05)

Dachau bylo uplně první, takov pilot zvráceného SSmana Eickeho..

A CHelmno, tam bylo první v Polsku, na tom se zkoušeli své zvrácené metody lidocidy.

Default User Image
ShabbaTot-Jahoda (Po, 6. 5. 2024 - 15:05)

4,5 stránky shitu od shitu Cynika - fekálisty. Není to rekord?

 

 

 

 

Anonym (Po, 6. 5. 2024 - 15:05)

Včera , když se běžel ten blbej Marathon a vojíci se museli dělit o cílovou rovinku na Staromáku, tak se pokládali květiny všem odbojářům..

U příležitosti výročí, kdy 5. května 1945 osvobodila americká armáda zajatce, kteří tady žili a pracovali v nelidských podmínkách, se v Mauthausenu konala pietní akce. Poklonit se přijeli nejen státníci z desítek zemí světa, pamětníci, ale například i pozůstalí po obětech.

Anonym (Po, 6. 5. 2024 - 15:05)

Již staří řekové nebo pan Koutsky což byl kritik jak Lenina za přílišný start revoluce v Rusku,kterou dle něho nelze uspěchat a třeba počkat,až bude kapitalismu bohatší a obvinil Lenina z proletářskou revoluci v jasně zaostalé zemi a že je diktaturou a více blanquistickou než marxistickou  revolucí,j ejíž politiku považuje za svévolnou a antidemokratickou.

Také měl násor na sionismus,že byl předurčen k tomu, aby se stal „tragédií“ , jejíž obětí se stanou Židé, a že je to reakční hnutí.

Anonym (Po, 6. 5. 2024 - 15:05)

Z blba inteligenta věda ani neurochirurgie udělat neumí...

 

Anonym (Po, 6. 5. 2024 - 15:05)

No,ale existuje transplantace mosku?!

Anonym (Po, 6. 5. 2024 - 15:05)

Jsem jiného názoru,  vidím zde statného nástupce M.Macka a jeho glos.

Anonym (Po, 6. 5. 2024 - 15:05)

Vytičím si cílové IQ 150(radši vyšší cíl) a vytrénuju se...

Reklama

Přidat komentář