keramické nože - komentáře
Kam přesně ty nože posíláte vlastně tedy brousit?
Já jsem broušení nožů nikdy neřešila, a to až do doby, než jsem byla u kamarádky kde jsem s ní vařila a ta měla opravdu perfektně ostré nože. Tam jsem poznala, že ty moje jsou tupé. Ptala jsem se jí, kdo jí to tak nabrousil a dala mi kontakt na firmu, kde si objednáte broušení nožů a přijde vám od nich obálka, do které nože vložíte a pošlete na broušení. Oni je nabrousí a pošlou zase v obálce zpět. Neměla jsem s tím tak téměř starosti a mám teď už také perfektně ostré nože, se kterými je radost vařit.
To máte pravdu, protože keramické nože se velmi obtížně brousí a navíc se rády lámou. Já jsem si pořídila nože z kvalitní oceli a teď bych je někam chtěla dát nabrousit. Máte zkušenost? Dokážete mi poradit?
Na kolik takové nože přijdou? Kdybych chtěla nějakou základní sadu, tak kolik bych za to tak cca zaplatila?
Keramické nože jsou drahé i zadarmo.
sto kilogramů váží gril? Má to alespoň kolečka, aby jste s tím mohl sám v pohodě hnout? Kolik jste zaplatil za keramický gril?
Dokážete mi doporučit obchod nebo značku, kde vybrat dobré a kvalitní nože do kuchyně, které budou ostré?
Dokážete mi doporučit obchod nebo značku, kde vybrat dobré a kvalitní nože do kuchyně, které budou ostré?
Orgastický zážitek by byl položit na ten nůž vlastní váhou péro.
No tak teda "ha-ha-ha".
Hanba by mě musela fackovat, kdybych se uchýlil k takové zvrácenosti, jako je keramický nůž. Já používám celkem 4 nože, z uhlíkové oceli od české fy. Mikov. Vyrobeny ještě v hluboké totalitě. Dají se vybrousit stejně, jako ty japonské. Když na jejich čepel položím rajče, musí se vlastní vahou rozříznout. Po každém umytí je pečlivě osuším a vložím do pouzdra z balzového dřeva. S takovými noži je krájení takřka orgazmický zážitek.
Keramické nože jsou naprosto nepoužitelné. Navíc se při nárazu rozbijí.
Chtěla jsem mít doma nůž, který mi pokrájí zeleninu na krásné neporušené plátky, a to stejné u masa. Potřebovala jsem tedy sehnat nůž, který bude pořád skvěle ostrý. Kamarádka mi pak ukázala nůž, který koupil z obchodu dellinger . cz, kde koupíte nože s čepelí z damaškové oceli. Jsou to japonské nože, které jsou opravdu ultra ostré. Nikdy jsem neviděla nůž, kterým bych si po přejetí ruky oholila chlupy.
Něco jako keramické nože vymysleli lidé už v době kamenné. Používali však k tomuto účelu pazourek. A my se k nim teď vracíme. To je ten vývoj po spirále. Doufám, že tomu tak nebude i v jiných oblastech života (bydlení v jeskyni jako houmlesáci, lovení divé zvěře, sbírání kořínků atd.)
Ještě jsem neviděl profesionálního kuchaře nebo řezníka s tímto nesmyslem!!!!!
Ahoj, já jsem si pořídila...Jak ovlivní kvalitní ocelový nůž potraviny.
Jaké máte zkušenosti s...Napíšu ti zkušenost nikoliv po třech, ale asi po šesti letech. Mám dva, obyčejné, koupené v hypermarketu, plus škrabku na zeleninu a brambory. Nože jsou křehké, oba mi už spadly na zem, a lehce se ulomily špičky (asi 1 mm). Myji je odděleně a nestrkám je do dřezu s ostatním nádobím, aby se nevyštípalo ostří. Jinak jsou pořád stejně ostré, nebylo třeba je brousit. Takže spokojenost.
Jaké máte zkušenosti s keramickými noži po 3 letech. Nechci obchodní či reklamní nesmysli
Skúšal som keramické nože ale stojí to za prd. Sú krehké, nedajú sa naostriť a celkove velmi nepríjemné na dlhšiu prácu. Len modna novinka, ktorá zapadne prachom ako iné zbytočnosti.
Nože posílám brousit do firmy ostraposta.cz , tady na té adrese si také můžete objednat broušené a přijde vám od nich ta obálka, do které nože k broušení vložíte. Je to jednoduché a budete tak mít dokonale ostré nože s perfektním ostřím.
- Odpovědět
Pošli odkaz