Reklama

Alkohol

V malé míře výborný lék, uvolňuje, zbavuje stresu a deprese, povzbuzuje chuť k jídlu, mírní napětí a křeče, červené víno neutralizuje viry a bakterie, snižuje nebezpečí cévních a krevních onemocnění.

Víno se používalo nejen k pití, ale také například k čištění ran na bitevním poli. Alkoholu se užívalo k čištění střev, léčení nespavosti, zácpy a především k otupování bolesti při trhání zubů a menších operačních zákrocích. Ve středověku sloužil při léčbě tyfu a cholery. Nejdůležitější předností alkoholu je, že působí na nervový systém jako tišící a uklidňující prostředek. Pravidelné pití malého množství červeného vína dokáže neutralizovat viry a bakterie, snižuje hladinu cholesterolu a je výbornou prevencí cévních a srdečních onemocnění. Pravidelné pití asi čtvrt litru černého piva denně podporuje tvorbu mateřského mléka.

Za nejvhodnější pro prevenci infarktu se považuje červené víno v množství 2 dl denně. Je třeba upozornit, že alkohol je návyková droga a jako velmi snadno stravitelný zdroj energie představuje velké nebezpečí pro obézní jedince. Používání šumivých alkoholických nápojů, jako jsou sekty a kombinace alkoholických nápojů se sodovkou, nelze považovat za vhodné. Uvolňující se oxid uhličitý totiž roztahuje stěnu žaludku, čímž se zvětší její povrch a resorpce alkoholu se urychlí, aniž by se mohl rozložit. To má za následek rychlou opilost. Známý nápoj kovbojů "whisky and soda" je ve skutečnosti fikce autorů kovbojských příběhů. Ve Skotsku a Irsku se k whisky servíruje zásadně pramenitá voda.

Reklama
Reklama

Komentáře

Steve (So, 2. 12. 2017 - 22:12)
Právě se snažím vyléčit svůj bolavej nachlazenej krk, tak to zkusím zalít několika panáky pravé Skotské 40%. Slivovica po ruce letos holt není, ba ani asi nebude, tohleto tu mám. Pěkně to hřeje, má to grády! Stejně nedám víc nežli 3 frt'any, víc by mne asi totál vožralo. :-)
Tony (Čt, 30. 11. 2017 - 15:11)
Pro sdfg.Pozor!...Předčasnou smrt jako můj nevlastní fotr, že se jako alkáč ze zoufalství oběsil nebo že se jenom jednoduše uchlašče?
Tony (So, 2. 12. 2017 - 19:12)
Já měl před 2 měsíci pracovní úraz, při kterém jsem přišel o prsty a to jsem ten den ani den předtím v sobě neměl ani minimální kapičku chlastu.
Tony (So, 2. 12. 2017 - 19:12)
JC ještě chodí po tomto...http://www.porcelan-glass.cz/cs/

Jak vidno, bývalá hvězda zdejších diskuzí na téma chlast a cigarety ještě žije, jen vypadá zestárle.
Tony (So, 2. 12. 2017 - 19:12)
Tak ono je známo, že...Jedná se o druh úrazu, který se v mé práci občas stává.
Tony (Ne, 3. 12. 2017 - 23:12)
S tím Davem Huntem si tu sektu už nevyříkáš, protože on je od 5.4.2013 po smrti.
17.9. (Ne, 17. 9. 2017 - 08:09)
Chtela bych se zeptat,jestli se z alkoholu pribira.JÁ ne,ale souhlasím s tím,že se dá alkohol sklidem zaměnit s jinými návyky a závislostmi.
17.9. (Ne, 17. 9. 2017 - 09:09)
A to je Chmel národní rostlina.
17.9. (Ne, 17. 9. 2017 - 09:09)
...hodně zdaru,fyzickou prací a rýčem,hodně zdaru...
17.9. (Ne, 17. 9. 2017 - 09:09)
Tak to na Moravě děláme dobře,to mě těší.
gin (Út, 20. 1. 2015 - 11:01)
Pivo
I.Klimenko,...Vím dobře, co dovede lupulín.
Tony (Čt, 7. 12. 2017 - 22:12)
Sardo, ty jsi se ale...Já jsem se v ožralosti dostal do takových šlamastik, že jsem snad už mohl být padesátrát po smrti, unikl jsem jí o pouhý vlásek a nikdy se mi nic nestalo. V únorujsem spadl v Oldenburgu do zdymadla do ledové vody. Ten vír mi jenom serval boty z nohou, ale já vyvázl naprosto bez úhony. Nikdy jsem tak rychle nevystřízlivěl jako tenkrát. Když jsem se tehdy dostal na pevnou zem, tak jsem byl naprosto střízlivej. O řízení auta nebo kola nacamranej jako kára ani nemluvě.

Jenže, před dvěma měsícema jsem neměl ten den ani den předtím ani kapičku chlastu a jsem o tři prsty kratší.
gin (Út, 19. 12. 2017 - 21:12)
To píšu já gin


Na sračky, na sračky, to je víra má. |Pokud nejsem na sračky, tak to nejsem já!!!

(nápěv, rolničky)
Tony (Čt, 21. 12. 2017 - 22:12)
Ježiš to bude zase...Ten úplněk za to jistotně může, proto Němci tomu úplňku říkají: die Säufersonne.
Tony (Pá, 22. 12. 2017 - 15:12)
Alkohol není žádná...Znám lepší řešení.

Na jednoho starýho dědka to zabralo. První léčení se nepovedlo. Při druhém nebylo v Kromzíru místo, tak ho strčili na pár dní na oddělení, kde byli už natrvalo alkoholici s naprosto z chlastu vypatlaným mozkem, jimž fungovaly už pouze vegetativní životní funkce. On se tam tak vyděsil, že se do smrti alkoholu nedotkl.
gin (Út, 2. 1. 2018 - 20:01)
Já byl kdysi v...to jsem napsal já. Škoda, že tam ti židi místo tý vodky neměli gin. Ale možná že pro ně není gin košer chlast.
Tony (So, 18. 11. 2017 - 00:11)
a Havla ten chlast nezničil? Vždyť byl kvůli chlastu víc ve špitálu než na Hradě. A o jeho čvaňhání ani nemluvě. Vždyť mu ve špitálu museli zpátky narvat plíci, kterou kvůli kuřáckému kašli ven z těla vyvrhl.
Tony (St, 22. 11. 2017 - 14:11)
Lidé, neblběte! To, co Vám...Mně naštěstí, když se mně před šesti týdny stal ten úraz, když jsem přišel o prsty, tak jsem ten den (stalo se to navečer) ani den předtím neměl ani kapičku chlastu.

Kdybych měl v sobě nějaký chlast, tak se mi to určitě nestane.
Tony (Čt, 23. 11. 2017 - 09:11)
Nejlepší je chlast v malém...Jenže toho alkoholik není schopen. Pro mne není vůbec žádný problém abstinovat. Jenže, když si někdy čuchnu ke špuntu, tak to zákonitě skončí tratí - dlouhým tahem.

Jsem typický kvartální alkoholik - traťůvkář.

Ten termín traťůvkář byl v Boříkovi - což byly v Brně svého času zvláštní časopis, distribuovaný v tamějších palušách.

Jejich podtitulek byl

ČASOPIS MLÁDEŽE VĚČNĚ NAMOČENÉ V PRŮSERU A STRANY AKTIVNÍCH ALKOHOLIKŮ

šéfredaktorka

DANA FURTOPILÁ

Sváťa kol.. (Ne, 27. 8. 2023 - 00:08)

nemůžeš dát pivo,kdy chceš ty a musíš to schovávat,tak to je už něco špatně.Přijde doba,kdy si budeš přát ho nechtít,ale ono to už nepůjde.heleno už je ti přes 70.let

Sváťa kol.. (Ne, 27. 8. 2023 - 00:08)

Když ti vadí,že si nemůžeš dát pivo,kdy chceš ty a musíš to schovávat,tak to je už něco špatně.Přijde doba,kdy si budeš přát ho nechtít,ale ono to už nepůjde.heleno už je ti přes 70.let

Default User Image
Markéta. K. (St, 5. 6. 2024 - 13:06)

Malé množství alkoholu na sertralin neškodí, ale to znamená např. 2 dcl vínka. Pivo s mírou a tvrdý alkohol NE. Už několikrát se mi stalo, že jsem si NIC nepamatovala a taky jsem pěkně vyváděla :-( Navíc vás bude ráno čekat pěkná kocovina, protože játra neumí tak rychle odbourat alkohol z těla se setralinem... Milado Heleno Ivo Dalibore Jožo Evo Jiří Aleno Dášo Marie známe to....

Default User Image
helena (St, 5. 6. 2024 - 13:06)

ráda bych také něco napsala o svém alkoholismu.Je mě 55 let a bohužel mě alkohol chutná,ale mám to nastavený tak že když si chci něco dát tak to musím schovat protože u mého muže je to tak,že se smí pít když on chce pít,jinak ne.Když má rozpito tak můžu pít,když né tak nesmím pít ani já i když mám chuť na pivo.Řádně chodím do práce,domácnost mám v pořádku,ale vadí mě že si nemůžu rozdělat pivo na stůl veřejně.ps.teď se zase můj muž odkýbloval do hospody tak píšu...copak žena sama na vesnici může jít do hospody???muž ano a žena..chtěla bych vědět jestli jde o alkoholismus???,

Anonym (St, 5. 6. 2024 - 13:06)

Tedy, těch notoriků! Mohl bych pokračovat dál: Eva Holubová, Iveta Bartošová, Věra Špinarová, Jiří Lábus ,Kořínková,Haničincová,Ivana Devátá, Cibulková,Šulcová, ... Tak by se dalo pokračovat dál. A Martin Zounar, ten by si přece nedělal rekreaci na psychiatrii, kdyby to opravdu nepotřeboval! Právě, že to potřeboval, a to opravdu hodně!
 

Reklama