Pohanka je významný zdroj rutinu důležitého pro cévy

Pohanka se pomalu vrací do domácího jídelníčku. Obsahuje vyváženou skladbu aminokyselin a mastné kyseliny, mnohem více než ostatní obiloviny. Vysoký je obsah vitamínů typu B, C, E, obsahuje minerályjako je mangan, selen, měď, zinek. Pohanka je bohatým zdrojembílkovin, vlákniny a obsahuje významný rutin.

Konzumuje se mimo jiné
při detoxikaci organismu, v době těhotenství, při poškození jater, prospívá cévám. Často se upravuje jako slaná nebo sladká kaše.

POHANKOVÉ LÍVANCE S POVIDLY A ŠLEHAČKOU

Náročnost: jednoduchá

Časová náročnost: 20 min

4 porce

Suroviny:
120 g Pohanka
100 g Olej
140 g Jablka dušená
120 g Hladká mouka
Sůl
2 ks Vejce
200 g Smetana 33%
Skořicový cukr
1/2 Prášek do pečiva
200 g Povidla
1 ks Vanilkový cukr
Rum

Doporučený pracovní postup:
Uvařenou dle návodu a vychlazenou pohanku opražíme na oleji. Mezi tím si podusíme nadrobno
nakrájená jablka. Pohanku necháme znovu zchladnout a přidáme 1/3 smetany, skořicový cukr, vejce,
sůl, dušená jablka, hladkou mouku a prášek do pečiva. Vše promícháme až vytvoříme směs na
lívanečky. Směs pak lijeme na rozpálenou pánev s olejem, vytvoříme malé lívanečky, které osmažíme
do zlatova. Hotové lívanečky potíráme vymíchanými povidly s rumem a vanilkovým cukrem, zdobíme
šlehačkou.

Autor receptu: Menu Gold

Příjde vám tento článek zajímavý? Pošlete ho dál!
Diskuze ke článku
Přidat komentář

Přidat komentář

Reklama

Reklama