Reklama

Zdravá lehká letní jídla: Svěží bramborový salát s tvarohem a ředkvičkami

Přinášíme tipy na lehká jídla, která v létě osvěží a dodají vitamíny a minerály.

 

Svěží bramborový salát s tvarohem a ředkvičkami   

Tento bramborový salát nemá vůbec nic společného s majonézovým salátem, jenž je ve světě znám coby "ruský", u nás pak "bramborový". Sice se nehodí ke smaženým řízkům, zato je nadmíru vítán v parných letních dnech, neboť jednou z jeho skvostných vlastností je schopnost navodit pocit okamžitého osvěžení.

Suroviny pro 6 osob:

Reklama

1 kg pevných, nemoučnatých brambor

350g plnotučného měkkého tvarohu

4 svazky ředkviček

šťáva z 1 citronu

3 lžíce čerstvé pažitky, nadrobno nasekané

3 lžíce extra panenského olivového oleje

sůl a čerstvě mletý pepř

Postup:

Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a ve vroucí osolené vodě uvaříme. Mezitím očistíme ředkvičky a najemno je nastrouháme. Uvařené brambory necháme vychladnout a vložíme do salátové mísy. Přidáme nastrouhané ředkvičky, tvaroh, šťávu z citronu, pažitku a olivový olej, osolíme, opepříme a dobře promícháme. Necháme vychladit v lednici alespoň 2 hodiny a poté podáváme.

 

Zdroj: Veronika Zemanová-Gurmánské jednohubky, nakladatelství Grada

Reklama

Komentáře

lenka (Čt, 5. 8. 2010 - 16:08)
ta cervena reklama pres cely text opravdu nasere
Aiol X. (Čt, 5. 8. 2010 - 20:08)
Taky nevím, který prase to vymyslelo. Vypnout to nejde!
Reklama