Reklama

Naturya - vaření s chia semínky - recepty

http://www.naturya.comChia semínka mají vysoký obsah omega-3 mastných kyselin, které pomáhají vyvážit cholesterol. Jsou zdrojem droj bílkovin, které pomáhají budovat svaly. 100 g semen Naturya Chia obsahuje více než 21násobek množství Omega-3 ve 100 g sojových bobů. Jeden sáček překypuje asi 308 250 super semínky.

Chia semínka od britské firmy Naturya jsou v bio kvalitě, určené i pro bezlepkovou, veganskou či kosher dietu.

Krekry s chia semínky

• Čas přípravy: 15 min

• Čas vaření: 35 min

Reklama

Super výživné a chutné krekry, které si nejlépe vychutnáte s humusem a jinými lahodnými dipy – obzvlášť lahodný je právě s luštěninovými pomazánkami.

Ingredience

(1 šálek=250ml)

• 1/4 šálku (40 g) chia Semínek Naturya

• 1/4 šálku (30 g) slunečnicových semínek

• 1/4 šálku (30 g) dýňových semínek

• 1/2 lžičky mořské soli

• 1/4 šálku (30) ovesných vloček (nebo jiných vloček – např.pohankových pro bezlepkovou variantu)

• 2 lžíce lněných semínek

• 1 šálek (250 ml) vody

• 1/4 šálku (30 g) špaldové mouky (nebo pohankové mouky pro bezlepkovou variantu)

• 2 lžíce extra panenského olivového oleje

Postup

Předehřejte troubu na 160 ° C (horkovzdušná trouba) nebo 180°C (trouba na horní a spodní ohřev).

Všechny ingredience přendejte do mísy a důkladně promíchejte.

Těsto nechte 30 minut odpočinout při pokojové teplotě. Semínka absorbují vod, těsto zhoustne a bude se s ním lépe pracovat.

Pak těsto rozetřete na pečící papír.

Na rozetřené těsto položte druhý pečící papír.

Pomocí válečku vyválejte těsto na co nejtenčí placku.

Opatrně odstraňte horní kus pečícího papíru

Těsto nakrájejte na malé čtverečky pomocí ostrého nože nebo rádýlka na pizzu.

Pečící papír s rozkrájeným těstem přemístěte na plech a plech přendejte do trouby.

Pečte 30-40 minut, nebo do zlatova. Hotové krekry nám půjdou snadno odlepit od pečícího papíru.

Vyjměte plech z trouby a nechte vychladnout.

 

Energetické kuličky se spirulinou a kakaem

1 šálek=250ml

Čas přípravy: 30 min

Tyto energetické kuličky se spirulinou a kakaem jsou plné výživných rostlinných bílkovin, zdravých tuků a důležitých mikronutrientů díky obsahu oříšků, datlí a superpotravin. Poslouží tak jako perfektní občerstvení na cesty nebo když potřebujete zvýšit energii před nebo po cvičení, či jiné fyzické nebo psychické aktivitě.

Ingredience:

 •3 lžíce Kakaového prášku Naturya (a více podle chuti, nebo na dokončení)

•200 g medjool datlí, vypeckovaných a nasekaných

 •1/2 šálku (75 g) kešu oříšků

•1/2 šálku (75 g) mandlí

•1/3 šálku (50 g) Goji bobulí Naturya

•25 g Kakaové drti Naturya

•1 lžíce Spirulina prášku Naturya

•1 lžíce Chia semínek Naturya

•1 lžíce Maca prášku Naturya

 •2 lžíce agávového sirupu (nebo více v případě potřeby)

 •2 lžíce sušeného kokosu (a více v případě potřeby na dokončení)

Postup:

Dejte všechny přísady do kuchyňského robotu a dobře rozmixujte, dokud se nevytvoří lepkavá směs.

Pokud je směs stále příliš drobivá, přidejte více agávového sirupu a zpracujte znovu

Naberte asi 1 polévkovou lžíci směsi a rukama vytvarujte kuličku a udělejte to tak i se zbytkem těsta.

Podle chuti kuličky obalujte v kokosu nebo kakaovém prášku.

Hotové kuličky přendejte na talíř a dejte alespoň na 30 minut odležet do lednice.

Po té je vyjměte z lednice a vychutnejte si je jako lahodnou svačinu.

V lednici je uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě (zde vydrží až 7 dní), nebo hotové kuličky zamrazte (zde vydrží až 1 měsíc).

Reklama

Komentáře

Reklama