Výsledky průzkumu mezi studenty uskutečněného vydavatelem studentských průkazů ISIC ukázaly mnoho zajimavého o jejich stravovacích zvyklostech, například následující:
Více než polovina vzorků zmrzlin odebraných ve středních Čechách nesplnila hygienické normy. Do konce května hygienici odebrali 108 vzorků, 60 nevyhovovalo požadavkům, protože v nich byly takzvané enterobakterie, které mohou citlivým lidem způsobit závažné zažívací obtíže, uvedla  v tiskové zprávě mluvčí středočeských hygieniků Dana Šalamunová.
Naše oblíbená pšeničná hladká mouka je typická výhradně pro nás. Ve světě ji prakticky neseženete. Naopak třeba rýžová mouka, pocházející původně z oblasti Číny je ve světě poměrně rozšířená. Stejně tak mouka pohanková, která je skvělá nejenom na sladké pečení.
V návaznosti na moderní životní styl před několika lety vznikl stravovací režim zvaný flexitariánství, jehož vyznavači omezují spotřebu masa. Průzkum společnosti Danone ukázal, že v české populaci se tímto způsobem stravují už 2 % populace a někdy o něm alespoň slyšelo 11 % lidí.
Vaření doma může celé rodině zajistit zdravé stravování. Budete díky tomu vždy přesně znát složení všech jídel a zároveň získáte kontrolu nad velikostí porcí. Základem pro přípravu zdravých pokrmů je plánování nákupu– zdravý životní styl začíná v obchodě.
Kolem konzumace ovoce se v poslední řadě objevuje celá řada mýtů. Jedním z nich je, že díky obsahu cukru bychom ho měli do jídelníčku zařazovat pouze minimálně, případně jen v dopoledních hodinách.

Stránky